pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

"Νήματα" Νοεμβρίου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα ΝΗΜΑΤΑ του Φθινοπώρου ολοκληρώνονται μες στον Νοέμβρη και ετοιμάζονται για το πέρασμα στην επόμενη εποχή.

Ο Νοέμβρης έχει στα υφάδια του το "Εργαστήρι υφαντικής με τη Μαρία Σγουρού" για άτομα με και χωρίς αναπηρία (παιδιά, νέους, ενήλικες). Είναι και το τελευταίο εργαστήρι που αφορά στην αρχαία τέχνη της υφαντικής στα πλαίσια του ΝΗΜΑΤΑ. 

Η εκμάθηση της υφαντικής από μέλη και φίλους του Συλλόγου μας ήδη -χάρη στη διδασκαλία της κ.Μαρίας Σγουρού- υλοποιείται και αποδίδει καρπούς σε εβδομαδιαία βάση. "Η Υφαντική ως πανάρχαια τέχνη βασίζεται στην κίνηση, τον ήχο, τον ρυθμό, τη ζωγραφική, την εστίαση της προσοχής και τη δεξιοτεχνία. Το άτομο μέσα από τη δημιουργία της υφαντικής δέχεται πολλά ερεθίσματα (δημιουργικά), ενώ ταυτοχρόνως πράττει" γράφει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλακάτειαι και Υφάντρα μας Μαρία Σγουρού.

Εργαστήρι Υφαντικής

17-20 Νοεμβρίου 2023

Καπετάν Φούφα 74

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής

Τηλ. Επικοινωνίας: 2463022611 - 6989853155

Έχει τα Νήματα των "καρέ" με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, την προβολή της βραβευμένης ταινίας του "ΟΙ ΥΦΑΝΤΡΕΣ" που αφορά στο "Σουηδικό", το πρότυπο κέντρο υφαντικής που ίδρυσε το 1963 η σουηδική ανθρωπιστική οργάνωση ΙΜ στη Βλάστη και λειτούργησε για είκοσι πέντε χρόνια. Αυτό το "διαπολιτισμικό εγχείρημα" γράφει ο σκηνοθέτης "θα στηρίξει τις γυναίκες της κοινότητας, αλλά και αυτόν τον προικισμένο τόπο που δοκιμάστηκε σκληρά από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη".

19 Νοεμβρίου 2023

6 μ.μ.

Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

Προλογίζουν τον σκηνοθέτη η Καλλιρόη Λέκκα και η Μαρία Σγουρού. Συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Σισανίου.

Σας περιμένουμε και πάλι να συνυφανθούμε στο "ωραίο", σε ό,τι στηρίζει και νοηματοδοτεί αλλιώς την καθημερινότητά μας, σε έναν δρόμο δια της Τέχνης, όπου οι "κόμποι" - τα διαχωριστικά όρια που στήνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους- ανοίγουν για να χωρέσουν, να κατανοήσουν, να δημιουργήσουν ένωση μεταξύ δύο διαφορετικών "υφαδιών".

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: https://www.nimatagiorti.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/nimatagiorti/

Instagram: https://www.instagram.com/giortinimata/

Διεύθυνση: Νοσοκομείου 7

Τηλ. Επικοινωνίας: 2463022611

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη