pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στάθης Κωνσταντινίδης για νομοσχέδιο ΥΠΕΣ: «Προάγει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Είναι εκσυγχρονιστική, προάγει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία

, συνιστά βελτίωση σε σχέση με το μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενο», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, μιλώντας για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ με τίτλο «Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους».

Όπως εξήγησε ο Υφυπουργός, το νομοσχέδιο «καθιερώνει πλαίσιο το οποίο πρώτα από όλα ορίζει το πεδίο αναφοράς, δηλαδή τους φορείς στους οποίους εφαρμόζεται και από τη μια τους ομαδοποιεί και από την άλλη τους διαχωρίζει. Γιατί το κάνει; Προκειμένου φορείς με αντίστοιχα χαρακτηριστικά να διέπονται από ενιαίους κανόνες και κριτήρια και να μπορούν έτσι οι διαδικασίες να εξελίσσονται ταυτόχρονα. Τα οφέλη είναι προφανή: αξιοπιστία, ταχύτητα, εξοικονόμηση πόρων, άρα ταυτόχρονη επιλογή των διοικήσεων σε ομοειδείς οργανισμούς» πρόσθεσε.

Και συνέχισε ο κ. Κωνσταντινίδης, απευθυνόμενος προς τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης: «Λυπάμαι που χάνετε μια ακόμα ευκαιρία, που δεν έχετε τη γενναιότητα για μια ακόμη φορά σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να πάει μπροστά τη δημόσια διοίκηση, να συνεργαστείτε. Εσείς, που κατά τα άλλα κόπτεσθε για συνεννοήσεις και συνεργασίες, αρνείστε να ομονοήσετε στα προφανή και αυτονόητα.

Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και στο οικονομικό πεδίο, όπου νομοθετήσαμε και υλοποιούμε ήδη το 40% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, αλλά και στο πεδίο των θεσμικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, εκεί όπου το Υπουργείο Εσωτερικών πρωτοπορεί, προηγείται με την ψήφιση ήδη τριών εμβληματικών νομοθετημάτων: την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, την αναμόρφωση στη λειτουργία των ΟΤΑ και φυσικά το συζητούμενο σχέδιο νόμου για την επιλογή των στελεχών στις διοικήσεις του δημόσιου, όπου ο πήχης μπαίνει πλέον ψηλά».

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Κωνσταντινίδη μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=RhfIjTcbj10

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο