pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Οι εκλογές τελείωσαν... (Γράφει ο Στάθης Κοκκινίδης)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εντάξει, οι εκλογές τελείωσαν και αφού κάναμε το καθήκον μας, μπορούμε να συνεχίσουμε τον ύπνο μας.

Έχουμε την ατυχία να ζούμε σε μια χώρα όπου σε κανέναν τομέα δεν υπάρχει προγραμματισμός. Έχουν συμβεί στη χώρα δραματικά δυστυχήματα (Τέμπη, Πύλος), έχει καεί η μισή χώρα( Εύβοια, Δαδιά), πλημμύρισε το μεγαλύτερο κομμάτι της Θεσσαλίας και καταστράφηκαν περιουσίες και ζωές και η απάντηση του επιτελικού κράτους σε όλα αυτά είναι: «εμείς πήραμε 41%». Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα σαν τσιφλίκι της, δεν λογοδοτεί ποτέ, για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι, τα κανάλια μάς δείχνουν καθημερινά ότι δήθεν τα ίδια συμβαίνουν και στας Ευρώπας, παραλείπουν όμως να μας πουν πως το ίδιο σαμπουάν στη Γερμανία κοστίζει 2,50 ευρώ και στην Ελλάδα 6 ευρώ και ακόμη χειρότερα πως ελληνικά γιαουρτάκια και λάδια στο εξωτερικό κοστίζουν λιγότερο από εδώ που παράγονται, παραλείπουν να μας πουν πως οι πολυεθνικές αισχροκερδούν ασύστολα στη χώρα μας και η κυβέρνηση τους το επιτρέπει, ώσπου να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και τότε τους βάζει πρόστιμο ένα εκατομμύριο, ενώ αυτοί έχουν κερδίσει ήδη δέκα και θα συνεχίσουν χωρίς να μειώσουν τις τιμές. Ανερυθρίαστα η κυβέρνηση δήλωσε τις τελευταίες ημέρες πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται για δέκα χιλιάδες ευρώ τα έχουν δεν τα έχουν, τα βγάλουν δεν τα βγάλουν. Το απίστευτο στην υπόθεση είναι πως όταν ο Κατρούγκαλος μίλησε για φορολόγηση ο ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώθηκε, ενώ τώρα που η κυβέρνηση λέει το χειρότερο( αφού τέλειωσαν οι εκλογές), ότι δηλαδή θα πληρώνουμε ακόμη κι αν δεν τα βγάζουμε, είναι απλώς Σάββατο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα και θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις ζωές όλων των Ελλήνων, εδώ στη Δυτική Μακεδονία και ειδικά στην Εορδαία τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ζήσαμε μια προεκλογική περίοδο όπου τα δισεκατομμύρια έρρεαν άπλετα, δύο δις από εδώ, τέσσερα δις από εκεί, επτά δις από την άλλη, υπερθεμάτιζαν υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι ενόψει δήθεν της απολιγνιτοποίησης. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αφού τέλειωσαν οι εκλογές, έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε γυμνή η αλήθεια. Όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο για την περιοχή, όχι μόνο θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά ανεξέλεγκτα, αλλά καταργούνται και όλες οι σχολές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας που είχαν τεθεί σε αναστολή από την κ. Κεραμέως. Η Πτολεμαϊδα αποχαιρετά τη σχολή Λογοθεραπείας και μαζί το όνειρο για μελλοντική Ιατρική σχολή. Ο μόνος πυλώνας που θα μπορούσε να δώσει πνοή στην περιοχή, αντί να ενισχύεται, αποδυναμώνεται, καθίσταται μη ανταγωνιστικός, κάτι που δημιουργεί ανασφάλεια και ερωτηματικά για την μελλοντική του πορεία. Η όλη κατάσταση δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα. Πρώτα προς τους βουλευτές της περιοχής. Ο ένας εξ αυτών είναι τώρα υπουργός και ο έτερος υπήρξε υπουργός . Μπορούν να εξηγήσουν στους κατοίκους της Εορδαίας, τί έχουν κάνει για να μην οδηγηθεί η περιοχή στα βράχια; Την σχολή Πολιτικής Προστασίας την χάσαμε, από την Πυροσβεστική μας έμεινε το ένα έτος, το άλλο πήγε στοΤσοτύλι και το άλλο στην Αθήνα, τώρα χάσαμε και τη σχολή Λογοθεραπείας και η περιοχή οδηγείται σε μαρασμό. Τα ίδια, φυσικά, ερωτήματα ισχύουν και απευθύνονται και προς τον δήμαρχο της Εορδαίας. Ο δήμαρχος που επανεκλέχθηκε πανηγυρικά, έχοντας στο πλευρό του σχεδόν όλη την πρώην αντιπολίτευση, έχει να μας πει κάτι για την απώλεια της σχολής Λογοθεραπείας, αλλά και τον μαρασμό της Μαιευτικής και του Πανεπιστημίου γενικότερα; Θα μείνουμε πάλι στα λόγια ή θα αντιδράσουμε;

Εμείς η παράταξη « με το βλέμμα στο μέλλον» είμαστε εδώ, παρόντες, έτοιμοι να αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, ώστε να αποτρέψουμε τις δυσοίωνες εξελίξεις που έρχονται, να αποτρέψουμε το «καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»

Στάθης Κοκκινίδης,

επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης:

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Όλα όσα έγιναν στο
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market