pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Ενέργεια - θέρμανση φθηνά για το λαό. Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Νοέμβρη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι ενεργειακές ανάγκες, σε θέρμανση και ρεύμα φέτος θα είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτές. Το εισόδημα μας εξανεμίζεται, από την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ,

στα καύσιμα, σε όλα τα είδη που καταναλώνει μια οικογένεια. Μας οδηγούν να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα, για να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας.

Η τηλεθέρμανση, με ευθύνη κυβέρνησης – κράτους (Δήμος και Περιφέρεια), ΔΕΗ Α.Ε και ΔΕΥΑΚ είτε μπαίνει σε λειτουργία είτε βγαίνει εκτός λειτουργίας καθώς οι συνεχής βλάβες στις μονάδες εντείνουν τα προβλήματα. Πετάει ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών, όλοι μαζί όμως στηρίζουν την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, το κλείσιμο των μονάδων και ορυχείων, χωρίς να έχουν πάρει κάποιο ουσιαστικό μέτρο λειτουργίας απρόσκοπτα της τηλεθέρμανση για τα επόμενα χρόνια. Στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική που μετατρέπει σε πανακριβα εμπορεύματα την θέρμανση, το ρεύμα κοκ. Το νέο Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα οδηγεί τις μονάδες της ΔΕΗ ακόμα πιο γρήγορα σε κλείσιμο αφήνοντας την μελλοντική λειτουργιά της τηλεθέρμανσης αλλά και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας «επί ξύλου κρεμάμενη».

Στα χωριά η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους εργαζόμενους με το πετρέλαιο θέρμανσης να οδεύει προς το 1,4€ το λίτρο και τα καυσόξυλα στα 130€ το κυβικό. Το μεροκάματο πλέον θα ισοδυναμεί με ημέρα θέρμανσης.

Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στην Ουκρανία και στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, η αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά. Οι μισθοί μας εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, πληρώνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, την αποστολή πολεμικού υλικού, φρεγατών, πολεμικών αεροπλάνων και προσωπικού που εμπλέκουν κι άλλο τη χώρα στον πόλεμο.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες.

  • Καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης και απρόσκοπτη λειτουργία της. Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλα χωριά της ΠΕ Κοζάνης. Αναβάθμιση - αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου.

  • Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Να αυξηθούν οι ποσότητες και να δίνονται έγκαιρα στους κατοίκους των χωριών.

  • Κανένα σχολείο, νοσοκομείο – δομή υγείας , γηροκομείο ή άλλη κοινωνική δημόσια δομή χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

  • Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.

  • Να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας

 

Συλλαλητήριο Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 6:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Ενέργεια - θέρμανση φθηνά για το λαό.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Όλα όσα έγιναν στο
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…