pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ισραηλινά fake news: Ηθοποιός η «γιατρός» που κατήγγειλε «παρουσία της Χαμάς» στα νοσοκομεία της Γάζας (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μεγάλη διάδοση γνώρισε τις προηγούμενες μέρες, κυρίως από ισραηλινούς και αμερικανικούς λογαριασμού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα βίντεο

με μία γιατρό που υποτίθεται ότι αποκάλυπτε την παρουσία της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρισμός πως «η Χαμάς έχει το στρατηγείο της κάτω από το νοσοκομείο» αποτελεί το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός για να δικαιολογήσει τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε βάρος των υγειονομικών δομών στη Γάζα.   

Στο βίντεο εικονιζόταν μία νεαρή γιατρός, αραβικής καταγωγής, η οποία μιλώντας στα αγγλικά, κατήγγειλε κλαίγοντας ότι «η Χαμάς κλέβει φάρμακα από το νοσοκομείο» και πως «απαιτεί από τους ανθρώπους να φύγουν από το νοσοκομείο και να μην μείνουν εκεί».

Το βίντεο αναπαράχθηκε και από τον παρακάτω λογαριασμό, του Έντι Κοέν, που αυτοσυστήνεται ως «δημοσιογράφος», «δεξιός σιωνιστής» και υποστηρικτής του κόμματος Λικούντ, του Νετανιάχου.

Ο Κοέν έγραψε: «Η ανατριχιαστική μαρτυρία μιας νοσοκόμας από το νοσοκομείο Σίφα. "Οι άνθρωποι της Χαμάς που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο κλέβουν τα καύσιμα και τα φάρμακα". Αυτό το βίντεο θα πρέπει να διαδοθεί παγκοσμίως σε όλες τις γλώσσες».

Η επιθυμία του Κοέν έγινε πράξη, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε. Αντίθετα η δημοσιότητα γύρισε μπούμερανγκ στην ισραηλινή προπαγάνδα.

Αρχικά, Άραβες χρήστες του διαδικτύου παρατήρησαν την κακή αραβική προφορά της «γιατρού», ενώ στη συνέχεια, γιατροί και νοσοκόμες από το νοσοκομείο δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είχε εργαστεί ποτέ στο νοσοκομείο. Παράλληλα, χρήστες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Μεξικό σχολίασαν ότι το πρόσωπο αυτό τους φαινόταν πολύ οικείο...

Τελικά δεν άργησε να αποκαλυφθεί ότι επρόκειτο για ένα ακόμα χοντροκομμένο fake news της ισραηλινής προπαγάνδας.

Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για την 26χρονη Μεξικανή ηθοποιό Χιμένα Ορόσκο, η οποία έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε μεξικάνικες σαπουνόπερες.

Το 2022 παντρεύτηκε τον Ισραηλινό Αβισάι Αμπουτμπούλ, μετακόμισε στο Ισραήλ, ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό και πήρε το όνομα Χάνα.

Κι αν αυτό το ισραηλινό fake news πήγε στον κάλαθο των αχρήστων, η πραγματικότητα είναι ότι δυστυχώς στο αλ Σίφα υπάρχει κάποιος που δολοφονεί ασθενείς και νεογέννητα και δεν είναι άλλος από το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο...

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου