pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

"Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση" - Μεγάλο Συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 18:00

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το θέμα που απασχολεί όλα τα σπίτια είναι πως θα τα βγάλουμε πέρα το χειμώνα. Eιδικά εδώ στην περιοχή μας ο χειμώνας γίνεται δυσβάσταχτος

λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Το ζήτημα λοιπόν της θέρμανσης θα επιβαρύνει ακόμη παραπάνω το τσακισμένο λαϊκό εισόδημά μας.

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 6:00 το απόγευμα

Δεν πάει άλλο. Οι μισθοί μας εξανεμίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ απλησίαστα. Η τιμή των καυσίμων κίνησης στα ύψη. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ προκαλούν ηλεκτροσόκ. Από αυτή την κατάσταση δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι κάτοικοι της πόλης της Κοζάνης ούτε στα χωριά. Οι κάτοικοι της Κοζάνης έρχονται αντιμέτωποι με το γεγονός αν οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα λειτουργούν για να τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση, καθώς οι μέτοχοι της ΔΕΗ για τα κέρδη τους αδιαφορούν για το αν κρυώσει μία ολόκληρη πόλη αφού χάνουν κέρδη όσο οι μονάδες λιγνίτη είναι στο σύστημα.

Οι κάτοικοι των χωριών με αυξημένες τιμές πετρελαίου, pellete, καυσόξυλων, με τις διάφορες επιδοτήσεις να έχουν αποσυρθεί απ' την κυβέρνηση και ταυτόχρονα με τη πολιτική που παραδίδει τα δάση στους ιδιώτες οξύνει περισσότερο το πρόβλημα.

Αυτή η κατάσταση στη θέρμανση αλλά και στην ενέργεια γενικότερα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αντιμετωπίζουν τις βασικές αυτές ανάγκες του λαού ως εμπόρευμα. (π.χ πράσινη μετάβαση, κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο , τιμή καυσόξυλων).

Όλα τα παραπάνω οδηγούν την περιοχή μας, η οποία αν και είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές (λιγνίτης, νερά, ξυλεία κ.α.), να συζητάμε πώς θα ζεσταθούμε το χειμώνα και πώς θα πληρώσουμε το ρεύμα.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το ζήτημα του πολέμου που έχει εκτοξεύσει τις διεθνής τιμές στα καύσιμα και θα ανέβουν πάλι λόγω ων εξελίξεων στην Παλαιστίνη. Εδώ δεν είναι άμοιρες ευθυνών ούτε η σημερινή ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν βάλει τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια με την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της στον πόλεμο.

Καμία αναμονή. Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως θα ξεπαγιάζουμε οι πολλοί για να κερδίζουν οι λίγοι. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.

  • Διεκδικούμε:

  • Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση – διπλασιασμός των επιδομάτων θέρμανσης

  • STOP στην ακρίβεια. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

  • Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρική ενέργεια και είδη πλατιάς κατανάλωσης

  • Κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες ξυλείας στους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές. Δωρεάν καυσόξυλα σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ευπαθείς ομάδες.

  • Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση-εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης

  • Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ - κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των χρεών της

  • Να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας

------------------

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 6:00 το απόγευμα

 

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ) Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

  • ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ μέλος ΟΓΕ

  • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη