pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» - «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο αγώνας ενάντια στην δικτατορία και η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέουν τους αγώνες για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα

του σήμερα, για «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» της εποχή μας. Μας αποδεικνύουν πως μόνο μέσα από την συλλογική μας πάλη, μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή μας που μέρα με την μέρα μας την στερούν. Μας υπενθυμίζουν πως απέναντι στην σκληρή επίθεση του κεφαλαίου, πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και να ανατρέψουμε την πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης, χωρίς συναινέσεις.

  • Να μην μείνουμε άλλο παρατηρητές στην εγκληματική απαξίωση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας

  • Να μην μείνουμε παρατηρητές στην τεράστια ακρίβεια όλων των αγαθών γύρω μας, εκτός των μισθών μας.

  • Να βάλλουμε ένα στοπ στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στις ανεξέλεγκτες ορέξεις του κεφαλαίου να γεμίσει τα βουνά μας με ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά, με το περιβάλλον να (ξανα)καταστρέφεται στο όνομα πλέον της πράσινης ανάπτυξης.

  • Να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους που προωθούν την διάλυση των συνδικάτων και την εγκαθίδρυση του κοινωνικού μεσαίωνα.

  • Να μην ανεχτούμε άλλο την ανεργία σε χιλιάδες νέους και νέες και να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τον περιορισμό τους στην εκπαίδευση.

  • Να μην συνηθίσουμε μια ζωή κρατικού αυταρχισμού με την δολοφονική αστυνομική καταστολή να είναι η απάντηση του κράτους για όλα.

  • Διακοπή κάθε συνεργασίας πολιτικής και στρατιωτικής με το κράτος τρομοκράτη, το Ισραήλ.

  • Στήριξη και αλληλεγγύη στους αγώνες της παλαιστινιακής αντίστασης για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος!

  • Ενάντια σε κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, και ειδικότερα στον νατοϊκό πόλεμο ενάντια στην Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας

  • Ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον νεοναζισμό, υπέρ των ισότιμων δικαιωμάτων όλων όσων ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και μεταναστών!

  • Ενάντια στη συνεργασία με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που μας δημιουργούν πολεμικούς κινδύνους για την τσέπη της άρχουσας τάξης

Κι όμως, παρά τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχουν σήμερα οι όροι για εργατική - λαϊκή αντεπίθεση. Η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αυξάνεται διαρκώς με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μετρά σοβαρές απώλειες στο επίπεδο της κοινωνικής συναίνεσης. 

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να βγει ξανά στο προσκήνιο, να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και να βελτιώσει τη ζωή εργαζόμενων και νεολαίας. Αυτοί που σήμερα φαίνονται άτρωτοι, γρήγορα θα βρεθούν να υποχωρούν μπροστά στην πίεση ενός πραγματικά μαζικού κινήματος.

Για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση που να διασφαλίζει τα οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, σε μια πορεία ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Αυτό μας διδάσκει και η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 

Καλούμε τους αγωνιστές και το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχει στις κατά τόπου αγωνιστικές συγκεντρώσεις και στις άλλες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Κοζάνη 16/11/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη