pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Θ. Παφίλης: "Το ΚΚΕ είναι πιστό στη θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων για απόδοση όλων των ευθυνών, για το έγκλημα στα Τέμπη (VIDEO)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Η πρόταση του ΚΚΕ εκφράζει την αντικειμενική αναγκαιότητα για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, είναι στην ίδια κατεύθυνση με

τη μήνυση που έχουν καταθέσει οι οικογένειες θυμάτων που αναφέρουν ότι θέλουν τη διερεύνηση τουλάχιστον για τα τελευταία 15 χρόνια αλλά και στην ίδια κατεύθυνση με τα αιτήματα που έθεσαν 2.800.000 άνθρωποι με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους για να καταλογιστούν οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες». Αυτό επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη.

Κατήγγειλε ότι όσοι επιχειρούν να καλύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, τις κατευθύνσεις της οποίας εφάρμοσαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, επιχειρούν να κρύψουν το κεντρικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από τον τεμαχισμό των σιδηροδρόμων και την ιδιωτικοποίησή τους, με την οποία συμφωνούν και ορκίζονται όλα τα αστικά κόμματα. 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς των αστικών κομμάτων, ότι η πρόταση του ΚΚΕ διακατέχεται από ιδεοληψίες κατά της ΕΕ και σχολιάζοντας τους ύμνους για την ΕΕ, στους οποίους επιδόθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, επικαλέστηκε επίσημη έκθεση της Επιτροπής της ΕΕ, όπου καταδεικνύεται περίτρανα η έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους σιδηροδρόμους των κρατών μελών της ΕΕ, όπου στις κεντρικές γραμμές έχει τεθεί σε λειτουργία μόλις το 13% και στο υπόλοιπο δίκτυο δεν λειτουργεί, γιατί το κόστος για τις εταιρείες είναι μεγάλο και με μακροχρόνια απόσβεση.

Ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία της ΕΕ με βάση τα οποία στους ιδιωτικοποιημένους σιδηροδρόμους στις χώρες μέλη της, από το 2021 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 1.389 σιδηροδρομικά δυστυχήματα, με 630 νεκρούς και 513 τραυματίες και τα 97 από αυτά, ήταν μετωπικές συγκρούσεις τρένων. 

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Ν. Ανδρουλάκη ότι η ΕΕ έχει στις προτεραιότητές της την ασφάλεια των μεταφορών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Τόση ευρωλιγούρα; Ούτε καν κριτική; Ότι όλα η ΕΕ τα κάνει ωραία και καλά; Σοβαρολογείτε; Τρία μνημόνια ψηφίσατε και λέτε τώρα ότι δήθεν εμείς δίνουμε σανίδα στη δεξιά; Δεν ντρέπεστε λίγο; Η ΕΕ που τσάκισε τον ελληνικό λαό και συνέτριψε τις λαϊκές ανάγκες; Μια πολιτική ασφάλειας μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματα;» σημείωσε. 

Μάλιστα, απάντησε και στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι «το ΚΚΕ προσφέρει σανίδα σωτηρίας στην ΝΔ» λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να κατηγορεί το ΚΚΕ «όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ, ψήφισε τρία μνημόνια και το 70% των νόμων που έφερε την τελευταία τετραετία η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή».

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι πλυντήριο της εγκληματικής πολιτικής για να κρύψει τις δικές του πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου που ξεκίνησε επί των ημερών του κι επιχειρεί να τις περιορίσει στους υπουργούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Καραμανλή και Σπρίντζη.  

Οσον αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κομμουνιστής βουλευτής υπενθύμισε ότι και αυτή η κυβέρνηση ακολούθησε την ίδια πολιτική, χάρισε πάνω από 670 εκατομμύρια ευρώ που ήταν χρέη του ΟΣΕ για να ξεπουλήσει το κερδοφόρο κομμάτι του στην ιταλική εταιρεία.  

Το ΚΚΕ από το 1997, οπότε και ξεκίνησε η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, έλεγε, πως αυτή η πορεία υπονομεύει την ασφάλεια των μεταφορών για επιβάτες και εργαζόμενους ενώ η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ στις 7 Φεβρουαρίου προειδοποιούσε ότι υπάρχει κίνδυνος δυστυχήματος, εξαιτίας της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο σιδηρόδρομος, επισήμανε ο Θ. Παφίλης. 

Κατήγγειλε ότι στην εφαρμοζόμενη πολιτική, κυριαρχεί η λογική του κόστους - οφέλους, όπου κόστος η ανθρώπινη ζωή και όπου όφελος τα κέρδη των εταιρειών, μια πολιτική που υπηρέτησαν πιστά και υπηρετούν και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι η πρόταση του ΚΚΕ περιέχει γενικολογίες, επισήμανε ότι όχι μόνο δεν ισχύει αυτή η κατηγορία, αλλά στην πρόταση αναφέρεται ξεκάθαρα και ρητά, πως «επιβάλλεται η διερεύνησή του εγκλήματος με όλους τους τρόπους ώστε ν’ αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Καταλήγοντας, τόνισε πως το ΚΚΕ παρότι δεν έχει αυταπάτες για τα αποτελέσματα των Εξεταστικών Επιτροπών, θα κάνει τα πάντα, ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα από κανέναν γιατί το ΚΚΕ είναι πιστό στη θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων για απόδοση ευθυνών.  

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη