Μ. Κομνηνάκα: "Ενισχύεται η λογοκρισία στο διαδίκτυο" (video)
Σε μια καθόλου τυχαία στιγμή, που η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο παραπληροφόρησης, προπαγάνδας και fake news
για να στηρίξουν το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ, ήρθε για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας «σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο», με το οποίο επιχειρείται γενικευμένη λογοκρισία στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ.
Με τον Κανονισμό που σπεύδει να ενσωματώσει η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε μία μόλις ώρα να μπορεί να αφαιρείται από το διαδίκτυο περιεχόμενο που κατά την ΕΕ και τις κυβερνήσεις θεωρείται ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία».
Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, υπενθύμισε πως συμπληρώνονται αύριο 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και αν έκανε κανείς αναγωγή στα γεγονότα του Νοέμβρη του ‘73, όσοι συμμετείχαν -με βάση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου- θα χαρακτηρίζονταν τρομοκράτες. Όπως υπογράμμισε, το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» θα χαρακτηριζόταν τρομοκρατικό σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα της ΕΕ το οποίο αφορά τα μέτρα πρόληψης της τρομοκρατίας και θα κατατάσσονταν στον «επικίνδυνο ακροαριστερό ριζοσπαστισμό που οδηγεί στην τρομοκρατία».
Καθόλου τυχαία, χαρακτήρισε την χρονική συγκυρία, που φέρνει η κυβέρνηση την ενσωμάτωση της ευρωενωσιακής οδηγίας που επιβάλει ασφυκτικό πλαίσιο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματά. Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα ακόμα νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή και τη φίμωση της ελευθερίας έκφρασης, αξιοποιώντας την - πολλαπλά χρήσιμη για την ΕΕ - έννοια λάστιχο της τρομοκρατίας, για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του ελληνικού κράτους στην καταστολή κάθε φωνής που δεν συμβιβάζεται με τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.
Με αυτό τον τρόπο, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΕ, θέλουν να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου μπροστά στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το μακελειό στη Μ. Ανατολή με την αποστολή φρεγατών, την παραχώρηση αεροδρομίων στους ΝΑΤΟικούς, τις διευκολύνσεις στο Ισραήλ.
Αυτά εκθέτουν τη χώρα σε κινδύνους αντιποίνων, είπε η Μ. Κομνηνάκα και όχι οι μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης, καταγγέλλοντας ακόμα την κυβέρνηση για την χρησιμοποίηση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα και την αιτιολογία ότι «η ενέργεια αυτή εκθέτει το ελληνικό κράτος και διαταράσσει τις σχέσεις των δύο κρατών» σε βάρος του νεαρού Παλαιστίνιου που ύψωσε την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία στο Σύνταγμα, προάγοντας την φιλία των λαών.
Με αφορμή αυτό, καταδίκασε τον ακροδεξιό εσμό παραγωγής fake news για τον νεαρό Παλαιστίνιο, που αναπαράχθηκε τόσο σε τηλεοπτικό πάνελ από τον Θ. Πλεύρη, αλλά και στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής, από την εισηγήτρια της ΝΔ, παρότι είχε διαψευστεί περίτρανα.
Θύμισε ότι κεντρικό αίτημα των μεγάλων διαδηλώσεων είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, για την οποία υπάρχει ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015, αλλά την έχουν αφήσει στα συρτάρια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Επανερχόμενη στο νομοσχέδιο, τόνισε πως στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, λαμβάνονται μέτρα σε βάρος του λαϊκού - εργατικού κινήματος, ενώ στο 1/3 των χωρών της ΕΕ διώκονται οι κομμουνιστές και τα κομμουνιστικά σύμβολα.
Επισήμανε ότι με την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης Οδηγίας, θα αναβαθμιστούν οι μηχανισμοί ελέγχου του διαδικτύου, θα ληφθούν νέα μέτρα εποπτείας και τελικά περιορισμού του περιεχομένου διαφόρων αναρτήσεων. Υπογράμμισε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενισχύεται η λογοκρισία στο διαδίκτυο κι έφερε ως παράδειγμα το μπλοκάρισμα του τουίτερ της εφημερίδας της ΚΝΕ, του «Οδηγητή» γιατί είχε ανάρτηση στην οποία εξέφραζε την αλληλεγγύη της παλαιστινιακό λαό. Ωστόσο στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν εντάσσονται στον κίνδυνο τρομοκρατίας οι απειλές για πυρηνική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.
Με βάση όλα τα παραπάνω τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής και των άρθρων το νομοσχέδιο.
Στη διάρκεια της συζήτησης, αργά το απόγευμα, η Μ. Κομνηνάκα προέβη σε νέα παρέμβαση απαντώντας στην παρερμηνεία που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος κι επιχείρησε να συνδέσει τη δράση της αριστεράς με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Η Μ. Κομνηνάκα τόνισε ότι το ΚΚΕ από την εποχή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση και καταδικάζει την ατομική τρομοκρατία. Η Μ. Κομνηνάκα, αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς στις αναφορές έκθεσης της ΕΕ, όπου βαφτίζει επικίνδυνη και ακροαριστερή αντίληψη, τον αγώνα για τα μεροκάματα, για δωρεάν υγεία και παιδεία.
ΠΗΓΗ: www.902.gr