pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Π. Κουκουλόπουλος: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην πολιτική»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Με τις προτάσεις μας για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος αποδείξαμε ξανά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι στην πολιτική» τόνισε ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών

και Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, την Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του σχετικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.

Εκκινώντας από τη συζήτηση της επικαιρότητας περί επιστολικής ψήφου και μείωσης της αποχής στις εκλογές, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι «πρακτικές όπως η επιστολική ψήφος, πάντοτε με διαφάνεια και δικλείδες ασφαλείας, μπορεί ενδεχομένως να διευκολύνουν αυτούς που θέλουν να ψηφίσουν, αλλά δεν αποτελούν απάντηση στην ουσία της αποχής. Το φαινόμενο της αποχής δεν έχει προκύψει τυχαία, ούτε στη Χώρα μας ούτε γενικότερα στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες. Έχει συγκεκριμένη αιτιολογία, συνδέεται με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες πιστεύουν πως ελάχιστα -έως τίποτα- έχουν να περιμένουν από την πολιτική. Αμήχανοι παρακολουθούν τις τράπεζες πρώτα, τους τεχνολογικούς κολοσσούς στη συνέχεια, τους ενεργειακούς “γίγαντες” προσφάτως, να συσσωρεύουν πρωτοφανή κέρδη, συμπιέζοντας τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Ο καλπασμός των ανισοτήτων είναι η γενεσιουργός αιτία της αποχής. Οι ανισότητες είναι το πρόβλημα, που εάν θέλουμε να επιλύσουμε, πρέπει κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στην οικονομία και την κοινωνία».

«Στο Νομοσχέδιο καταθέσαμε σειρά ολοκληρωμένων Τροπολογιών και ρεαλιστικών προτάσεων, με τις οποίες πραγματικά οδηγούμε στον απεγκλωβισμό ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Το ζήτημα των κόκκινων δανείων, γενικότερα του ιδιωτικού χρέους, συνιστά απειλή στη Δημοκρατία, οδηγώντας στην απογοήτευση και στην αποχή. Από τις τράπεζες για τις τράπεζες έγινε αυτό το Νομοσχέδιο, όχι από την κοινωνία για την κοινωνία. Η Κυβέρνηση έχει “στρογγυλοκαθίσει” με περισσή αλαζονεία στο 41% και αρνείται να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας και τα προβλήματά της. Αντιθέτως, εμείς προσεγγίζουμε και το ιδιωτικό χρέος βάζοντας μπροστά τους Ανθρώπους, όχι τους αριθμούς», επισήμανε.

Ο Π. Κουκουλόπουλος περιέγραψε, επίσης, πως «η αυξανόμενη αδιαφορία των πολιτών για τα πολιτικά πράγματα, η αμφιβολία, η άρνησή τους ότι μπορούν να βρουν λύση μέσα από την πολιτική, συμπυκνώνεται στη γνωστή φράση “όλοι είστε ίδιοι”. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αντιμαχόμαστε έμπρακτά αυτή την ισοπεδωτική “λογική”. Οι πρωτοβουλίες που αναλάβαμε και σε αυτό το Νομοσχέδιο, όπως την επόμενη εβδομάδα στο Φορολογικό, όπως γίνεται και θα γίνεται κάθε μέρα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δείχνουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στο πέρας της ομιλίας του, σημείωσε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στις λύσεις, όχι στη διαιώνιση προβλημάτων, γι’ αυτό σας καλούμε να κάνετε πράγματι δεκτές τις Τροπολογίες που καταθέσαμε. Αν κάτι υπηρετούμε πάνω απ’ όλα, αν κάτι επιτύχαμε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη μαζί με κοινωνικούς εταίρους και εκπροσώπους των δανειοληπτών, αν κάτι πράττουμε συστηματικά και σήμερα στη Βουλή, είναι να παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη διαφορετική προσέγγιση, την οποία “ξεδιπλώνουμε” βήμα - βήμα, για να ανταποκριθούμε στις αγωνίες και προσδοκίες των πολιτών».

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας