pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κωστής Χατζηδάκης: "Δεν μειώνουμε τους φόρους γιατί οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα κοστίζουν"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τον πραγματικό λόγο, ή μάλλον έναν από τους λόγους, για τους οποίους η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα ή τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που υπάρχουν, αλλά σε ένα σωρό φόρους, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, απαντώντας ουσιαστικά στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν τους μειώνει ή δεν τους καταργεί, ανέφερε:

«Όλα αυτά τα καταλαβαίνω, αλλά θα παρακαλούσα μα γίνει κατανοητό ότι κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινάει την προσπάθειά του με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια που δεν τα έχουν οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτον η εξυπηρέτηση του χρέους που παρά τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και παρά τη μείωσή του ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει μεγάλο.

Το δεύτερο είναι οι αμυντικές δαπάνες. Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν (σ.σ. τα χρήματα).

Το τρίτο έχει να κάνει με τις συντάξεις. Δίνουμε 31 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις., Τα μισά από αυτά είναι από τους φορολογούμενους, από τους φόρους. Αν πάμε και μειώσουμε τον ΦΠΑ αλόγιστα, στο τέλος δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε βασικές ανάγκες».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας