pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ο Γιώργος Πουλαντζακλής από την Ακρινή Κοζάνης παίζει Κεμανέ και τραγουδάει μοναδικά το "Έλα έλα μετ' εμέναν" από το Ατά Παζάρ του Πόντου ! (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "Έλα έλα μετ'εμέναν", πρόκειτε για μια επανεκτέλεση από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του

Γιώργου Πουλαντζακλή από το 2002 με τίτλο, "ασήν Πουλαντσακή σο Ατά Παζάρ", με το μουσικό όργανο Κεμανέ.

Στίχοι -μουσική: παραδοσιακό περιοχής Ατα -Παζάρ

Ενορχήστρωση -mix Παναγιωτίδης Λάκης

Ακούστε το τραγούδι !

video:

https://www.facebook.com/Giorgos.Poulantzaklis/videos/721186963240069

 

Ο Γιώργος Πουλαντζακλής γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1971 στην Ακρινή και τα παιδικά του χρόνια τα έζησε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Οι γονείς του υπήρξαν και αυτοί όπως και τόσοι άλλοι Έλληνες οικονομικοί μετανάστες, προκειμένου να διασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή και ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά τους.

Από 11 ετών ασχολήθηκε με τον Κεμεντζέ και λίγο αργότερα με τον κεμανέ. Από τα 14 χρόνια του εμφανίζεται ήδη σε γάμους, χορούς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η αγάπη του για την παραδοσιακή Ποντιακή μουσική τον έσπρωξε στην αναζήτηση παλιών μουσικών δρόμων, και μελωδιών.

Κατάφερε να συγκεντρώσει μουσικές καταγραφές και να προχωρήσει στην ψηφιακή τους έκδοση, πάντοτε κάτω από το δικό του καλλιτεχνικό ύφος και πρίσμα.

Μέχρι σήμερα ασχολείται επιστημονικά με τη μελέτη της μουσικής παρακολουθώντας μαθήματα σε ωδεία, παράλληλα δισκογραφεί και συμμετέχει σε μουσικά σχήματα που παρουσιάζουν παραδοσιακή μουσική γενικότερα.

Η αγωνία του είναι φανερή μέσα από τις δουλειές που κάνει κατά καιρούς από τις οποίες διαφαίνεται το ανήσυχο του πνεύμα, η ευρηματικότητα, η προσπάθεια να διατηρείται πάντα στις μελωδίες ο κύριος κορμός και η αγνή παραδοσιακή γραμμή, και οι επεμβάσεις του γίνονται πάντα με γνώμονα να μη θίγεται το βασικό θέμα του σκοπού.

Ασχολείται με την έρευνα των αρχαίων Ελληνικών και Βυζαντινών οργάνων, με ιδιαίτερη έμφαση στον Βυζαντινό κεμανέ.

 

www.kozani.tv 

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)