pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στάθης Κοκκινίδης - "Με το Βλέμμα στο Μέλλον": Σχετικά με την απροειδοποίητη αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Παράταξη ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ αποφάσισε τη σύνταξη και δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου για δύο λόγους:

1) Γιατί θεωρούμε ότι εσκεμμένα η ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΕΤΗΠ, ήταν πως η απόφαση για την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης ήταν «ομόφωνη». Αυτό οδηγεί τον λαό της Εορδαίας στο συμπέρασμα πως όλες οι παρατάξεις συμφωνούν με αυτή την αύξηση, κάτι που είναι απολύτως αναληθές, μια και οι παρατάξεις του δήμου δεν είχαν καμία ενημέρωση και καμία σχέση με αυτήν την απόφαση. Οφείλουμε λοιπόν να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι στο ΔΣ της ΔΕΤΗΠ συμμετέχουν δύο παρατάξεις. Η παράταξη του δημάρχου με πέντε συμβούλους       ( μαζί με τον κ. Καραβασίλη), η παράταξη της κας Τερζοπούλου με την ίδια και έναν ακόμη σύμβουλο, δύο πολίτες που είχαν ορισθεί από τον δήμαρχο, ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων και ένα στέλεχος του ΕΚΕΤΑ.

Άρα η απόφαση δεν είχε σχέση με το δημοτικό συμβούλιο και εμείς ζητάμε την έκτακτη σύγκλισή του, για να τοποθετηθούν όλοι οι σύμβουλοι επί του θέματος.

2) Για να ακουσθεί η άποψή μας για το φλέγον θέμα που είναι η εξής:

Για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ευθύνονται τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η παράταξη του δημάρχου Εορδαίας κ. Πλακεντά.

Η μεν κυβέρνηση επιχορήγησε προεκλογικά την τηλεθέρμανση με 15 εκατομμύρια, για να μην αυξηθεί η τιμή, κάτι που θα μπορούσε και θα έπρεπε να συνεχίσει να κάνει, αλλά δεν το κάνει, γιατί κατά την εκτίμησή μας ο στόχος είναι να πέσει έξω η ΔΕΤΗΠ να αποδομηθεί, ώστε να έλθει μετά η «σωτήρια» πρόταση για πώληση και δήθεν εξυγίανσή της, όπως ακριβώς έγινε τα προηγούμενα χρόνια, με την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα ΕΛΤΑ κτλ. Το κόστος για την κυβέρνηση είναι ελάχιστο, αν σκεφτούμε τα εκατομμύρια που δόθηκαν για αμφιβόλου ποιότητας ενέργειες, όπως πχ τα 30εκατομμύρια που δόθηκαν από τον τότε υπουργό κ. Πέτσα στα κανάλια, την περίοδο του κορωνοϊού. Όμως για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ιδεολογική εμμονή, η τάση για την πώληση όλων των δημόσιων αγαθών. Γιατί η θέρμανση του κόσμου, σε μια τόσο κρύα περιοχή και μάλιστα την περίοδο της απολιγνιτοποίησης που δήθεν όλοι κόπτονται για την ενίσχυσή της, είναι από τα πολυτιμότερα ίσως κοινωνικά αγαθά.

Η ευθύνη του δημάρχου και της παράταξής του είναι διπλή. Πρώτον δεν διεκδίκησε τη συνέχιση της χρηματοδότησης από το κράτος ή αν διεκδίκησε δεν την πέτυχε εν πάση περιπτώσει. Οι δημοτικές αρχές κρίνονται από την επίτευξη των στόχων και όχι από τις προθέσεις. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι καταστροφικό για τους πολίτες. Δεύτερον δεν ενημέρωσε ούτε τις παρατάξεις ούτε τους κατοίκους της περιοχής γι αυτό που επρόκειτο να συμβεί . Δεν αρκούν τα λόγια, ούτε οι αποκλειστικά θεωρητικές προσεγγίσεις σε ορισμένα θέματα. Θέλει δράσεις, θέλει διαμαρτυρίες, θέλει συλλαλητήρια. Έχετε κάνει κάποιες καλές τοποθετήσεις σε θέματα Δήμαρχε, όπως για την άναρχη τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, αλλά σε ακτιβιστικό επίπεδο ούτε συγκεντρώσεις ούτε διαμαρτυρίες γι αυτό τα βουνά μας και τα χωράφια μας γέμισαν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ζητούμε την μη επιβολή της υπέρογκης αυτής αύξησης, την άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη απόφασης για δράσεις που θα την ακυρώσουν.

 

Με τιμή

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)