pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιώργος Μιχαλακόπουλος «Tί να σας διηγηθώ»; (ΒΙΝΤΕΟ)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ήταν άνοιξη του 2017, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συνομιλεί με τον Θανάση Λάλα και το κοινό στο πλαίσιο της δράσης «Η ζωή μου στο θέατρο» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

 

σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο πλαίσιο του θεσμού Open Stage (Ανοιχτή Σκηνή).

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία εκτός από τον Θανάση Λάλα, η σημαντικός ηθοποιός και σκηνοθέτης απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις του κοινού που συμμετείχε ενεργά.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

Δείτε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση.

ΒΙΝΤΕΟ:

 

πηγή video: Iossif Vivilakis

 

-Εκείνος, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος συνομιλεί με εμάς, τον Θανάση Λάλα και το κοινό της πόλης.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016.

Εθνικό Θέατρο Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου στεγάζεται στην ανακαινισμένη Σκηνή Κατίνα Παξινού, (κτήριο Θεάτρου Ρεξ) Πανεπιστημίου 48, Αθήνα.

Προσωπικότητες από τον χώρο του θεάτρου συναντώνται στο σανίδι της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για δύο ώρες, μία φορά τον μήνα. Επιφανείς και αφανείς, ήρωες της σκηνής που χάραξαν τη δική τους μοναδική πορεία στο θεατρικό τοπίο και σημαδεύτηκαν από τη σκηνική πράξη μοιράζονται ιστορίες και προσωπικές διαδρομές με το κοινό της πόλης.

Για τη συνάντηση αυτή γράφει ο Μάνος Δαμασκηνός: «Με ένα γράμμα προς τον νέο ηθοποιό άνοιξε τη συζήτηση ο προσκεκλημένος Γιώργος Μιχαλακόπουλος, στο δεύτερο αφιέρωμα της δράσης «Η ζωή μου στο θέατρο». Ένα γράμμα που συμβούλευε, γέμιζε αυτοπεποίθηση αλλά και παρότρυνε το νέο ηθοποιό να επιμείνει σε αυτήν τη διαρκή πάλη του εγώ του με τον εαυτό του αλλά και το θεατρικό του είδωλο. Στο γράμμα αυτό ενσταλαζόταν όλη η θεατρική εμπειρία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου. Μια εμπειρία που του την έδωσε απλόχερα ο χρόνος της πολυετούς καριέρας του. Ένας πλούτος είναι η εμπειρία, που αποκαλύπτεται από τη σκληρή δουλειά αλλά και την διαρκή πάλη που πρέπει να καταβάλλει η νέα γενιά για να φτάσει σε αυτήν την πληρότητα. Ώριμος στη σκέψη, μεστός στις απαντήσεις του, με ρυθμό σχεδόν ατακαδόρικο, ο σπουδαίος ηθοποιός απαντούσε στις εύστοχες ερωτήσεις του Θανάση Λάλα, αντλούμενες από τη θεατρική, και όχι μόνο, ζωή του. Στις δύο αυτές ώρες η θεατρική αίθουσα ένωνε τα μικρά κομμάτια της θεατρικής πορείας του σπουδαίου ηθοποιού. Το τελικό αποτέλεσμα: η αποκάλυψη μιας πλούσιας θεατρικής και προσωπικής ζωής, ενός ανθρώπου που οι συνθήκες έπλασαν και διαμόρφωσαν, αφήνοντας πάνω στο παλκοσένικο τα χνάρια του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλακόπουλου».

Μέλη ομάδας: Μαρίζα Αττία, Μάνος Δαμασκηνός, Μενέλαος Καραντζάς, Σοφία Κομηνέα, Χρύσα Λαγού, Αναστασία Μηνδρινού, Λίνα Σταυροπούλου, Ελένη Τζαβολάκη

Επιμέλεια: Ιωσήφ Βιβιλάκης

 

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τον Νίκο Πλακοπίτη από το Συνδικάτο οικοδομών Κοζάνης στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης  (video)