pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η «περικύκλωση» του Μεσοβούνου Εορδαίας ! (του Π. Τσαρτσιανίδη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σίγουρα θα περιμένετε να ακούσετε κάποια ιστορία από το 1941 - 1944,

εδώ όμως έχουμε κάτι άλλο…

Κάτι «νέο», μια σύγχρονη «περικύκλωση», μια ασφυκτική κατάσταση χωρίς λογική και φυσικά χωρίς οι κάτοικοι του μικρού χωριού της Εορδαίας να έχουν γνώση, γνώμη, ρόλο, σε μια εποχή αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας στο όνομα του κέρδους.

Το Μεσόβουνο είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» των μεγάλων ομίλων, πολυεθνικών και εγχώριων, που να είστε σίγουροι, δεν λογαριάζουν τίποτα, ούτε ιστορία, ούτε ανθρώπους.

Στο Βέρμιο δεκάδες ανεμογεννήτριες γίγας, ύψους διακοσίων μέτρων, τεράστιες ποσότητες σκυροδέματος και σιδήρου, χιλιόμετρα δρόμων με εν δυνάμει «πράσινα» κουφάρια για το μέλλον… σε ένα βουνό πλήρως βιομηχανοποιημένο και κατεστραμένο. Από την απέναντι πλευρά χιλιάδες στέμματα αδειοδοτημένα φωτοβολταϊκά αλλά και υπό αξιολόγηση, χιλιάδες στρέμματα με "ανεμογεννήτριες Ενσωματωμένης Αποθήκευσης".

Δεν ξεχνάμε βέβαια την απειλή μια πιθανής εξορυκτικής δραστηριότητας, επειδή το όμορφο χωριό μας, όπως λένε οι «ειδικοί», στο υπέδαφός του κρύβει κοβάλτιο

Δυσοίωνο το μέλλον εάν δεν δράσουμε τώρα με αποφασιστικότητα και ουσιαστική οργάνωση.

Ο κίνδυνος υποβάθμισης της κοινότητας μας, είναι πλέον ορατός!

ΟΧΙ στην «περικύκλωση» του Μεσοβούνου!

(Τσαρτσιανίδης Παναγιώτης του Χρήστου και της Μαρίας)

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τον Νίκο Πλακοπίτη από το Συνδικάτο οικοδομών Κοζάνης στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης  (video)