pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Χιλιάδες τρακτέρ έχουν κατακλύσει το Βερολίνο για την ακύρωση της επιδότησης του αγροτικού ντίζελ (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Χιλιάδες τρακτέρ έχουν κατακλύσει από το πρωί το Βερολίνο καθώς η οι ενώσεις των Γερμανών αγροτών διαμαρτύρονται για

τη σχεδιαζόμενη ακύρωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της επιδότησης του αγροτικού ντίζελ και της απαλλαγής από το φόρο των αγροτικών οχημάτων.

Ο Πρόεδρος των  Γερμανών αγροτών, Γιοακιμ Ρούκβιντ έκανε λόγο για «σκληρή αντίσταση» και η Ενωση Γερμανών Αγροτών (DVB) κάλεσε σε συγκέντρωση μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Οι πρώτοι αγρότες ξεκίνησαν για το Βερολίνο με τα τρακτέρ τους την Κυριακή και ήδη έχει παραλύσει η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας. Ο πρόεδρος της DBV κάλεσε την κυβέρνηση  να αποσύρει τα σχέδιά της για τις περικοπές, διαφορετικά, η γερμανική γεωργία δεν έχει μέλλον. «Εάν αυτά τα σχέδια δεν αποσυρθούν, θα υπάρξει λυσσαλέα αντίσταση», απείλησε ο Ρούκβιντ.

Οι περικοπές αποτελούν μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης του καγκελάριου Ολαφ Σολτς για να καλύψει τα κενά  του προϋπολογισμού, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που απαγόρευσε τη διάθεση 60 δισ. ευρώ σε πράσινες επενδύσεις, από τα κονδύλια που δεν είχαν  αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών, από την κατάργηση της απαλλαγής στον φόρο των αγροτικών οχημάτων για τη δασοκομία και τη γεωργία, θα εξοικονομηθούν  ετησίως 480 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών της Πολιτείας του Βρανδεμβούργου Χέντρικ Βέντορφ θεωρεί ότι τα σχέδια αυτά θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στις αγροτικές περιοχές. «Δεχτήκαμε πολλές περικοπές ακόμη και πριν από τον συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό, γι’ αυτό λέμε τώρα: Δεν πάει άλλο», τόνισε ο Βέντορφ.

Σημάδια υποχώρησης

Ηδη, στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακούγονται φωνές για επανεξέταση των περικοπών. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP, Κρίστιαν Ντούρ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι Γερμανοί αγρότες χρειάζονται «δίκαιους όρους ανταγωνισμού σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Πολύ συχνά οι άνθρωποι μιλούν για «δήθεν καταστροφικές για το κλίμα επιδοτήσεις χωρίς να εξετάζουν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της κατάργησής τους», πρόσθεσε ο Ντούρ.

Ο «Πράσινος» ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ -σύμφωνα με πληροφορίες από την “Bild” –σχεδίαζε μάλιστα  να λάβει μέρος στη διαδήλωση και να μιλήσει στους αγρότες.

 

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)