Η Δυτική Μακεδονία ζει μέσα σε ένα ψέμα! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Θα θυμάστε το ανέκδοτο «δεν πάθαμε και τίποτα»...

Η περιφέρεια της τραγικής μείωσης του ΑΕΠ, της ανεργίας, της μεγάλης μείωσης πληθυσμού, της φυγής των νέων, της συρρίκνωσης αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, βρίσκει το λαό της με την πλάτη στον τοίχο.

Εάν προσθέσουμε την επίθεση των πράσινων αρπακτικών σε βουνά, βοσκοτόπους και τους κάμπους της περιοχής μας, τους νέους περιβαλλοντικούς όρους για το κλείσιμο των ορυχείων με εγκατάσταση μέγα φωτοβολταϊκών πάρκων σε περισσότερα από 50.000 στρέμματα, τη τρομακτική ακρίβεια, τον νέο φορολογικό νόμο για τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, τότε έχουμε το τέλειο κοκτέιλ της καταστροφής.

Μιας καταστροφής που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και οδεύει στον τελικό της στόχο…

Γιατί εάν δεν είναι αυτό καταστροφή, τότε τι είναι;

Φυσικά υπάρχουν και οι κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση, δηλαδή τα μεγάλα τραστ που μοσχοπουλάνε την ενέργεια, η οποία όπως είναι γνωστό σε όλους μας, καταλήγει πανάκριβη για τα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις μας.

Ζούμε λοιπόν μέσα σε ένα άγριο ψέμα, ότι δήθεν κάτι μαγικό θα συμβεί και θα αναστραφεί αυτή η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία της λεγόμενης απολιγνιτοποίησης.

Με εργαλεία τους αντιδραστικούς εκπροσώπους της κεντρικής αλλά και της τοπικής εξουσίας, φτάσαμε ως εδώ… και όλο αυτό θα συνεχιστεί εάν δεν καταλάβουμε πως η μόνη λύση είμαστε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία!

Μόνο εμείς, ο απλός λαός, μπορούμε να σώσουμε τις ζωές μας από τη λαίλαπα και το ψέμα ενός συστήματος που δε λογαριάζει τίποτα άλλο εκτός από τα κέρδη του.

 

Για το www.kozani.tv Τσαρτσιανίδης Παναγιώτης του Χρήστου και της Μαρίας

 

Υ.Γ. το κείμενο αφιερωμένο σε όσους "ΔΕΝ ζητάνε την αλήθεια στης Χαλιμάς τα παραμύθια".

Υ.Γ.2 Η εικόνα δεν είναι προϊόν AI τεχνολογίας, πρόκειται για φωτομοντάζ.

 

Δημοφιλή Νέα

Όταν ο Παντελής Καραλευθέρης «ξέχασε» ότι είχε προτείνει δωρεάν τηλεθέρμανση στην περιοχή μας από τη ΔΕΗ... Γιατί όμως ? (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 6:00 μ.μ. στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Εορδαίας από Σωματεία και Φορείς. Ούτε ευρώ αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης - Δεν χρωστάμε – Μας χρωστάνε!
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από το
Διεθνής ημέρα αγρότισσας (Γράφει η Μάγδα Ανδρονικίδου)

Διεθνής ημέρα αγρότισσας (Γράφει η Μάγδα Ανδρονικίδου)


Η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας καθιερώθηκε για πρώτη φο…

Μεσόβουνο Εορδαίας (1941-2024) | Εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου - Το πρόγραμμα
Όλοι οι γονείς στο πόδι! - Σύλλογοι γονέων με αφορμή το θέμα της τηλεθέρμανσης και της επικείμενης αύξησής της
ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ:
Μεσόβουνο Εορδαίας 1941 - Εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 (video)