ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ? (του Στέργιου Μποζίνη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 1.Όλοι είδαμε τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ενσκήψει ακόμη και στη Γερμανία τελευταία.

Τα οποία οφείλονται βασικά στο ενεργειακό. Οι Γερμανοί αντιδρώντας ενεργοποιούν τους Εθνικούς τους πόρους, τους οποίους ποτέ μα ποτέ δεν απεμπόλησαν. Καίνε συνεχώς λιγνίτη 36% στο μείγμα σημερα και κλωτσάνε το τενεκεδάκι της Πράσινης μετάβασης ολοένα και προς τα πίσω. Μάλιστα όπως φαίνεται στον πίνακα στα σχόλια, έχουν φροντίσει να μειώσουν τις τιμές του CO2 , για να ελαφρύνουν το κόστος του λιγνίτη που επιβαρύνεται με το πρόστιμο αυτό.

2. Τι κάνουμε εμείς? Περιορίζουμε το Εθνικό μας καύσιμο, το λιγνίτη στο ασήμαντο ποσοστό μέχρι 5% , με πρόσφατες οδηγίες να μηδενιστεί!!! Αρνούμενοι να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία των χαμηλών τιμών των δικαιωμάτων CO2 και της λειτουργίας της νέας, πάμφθηνης και υπερσύγχρονης μονάδας ΠΤΟΛ5! Που μόλις ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία !

3. Μα θα πει κάποιος σήμερα φυσάει πολύ, έχουμε μέχρι 70% ΑΠΕ στο μείγμα. Πρώτοι στην Ευρώπη με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους. Θάπρεπε να είμαστε και πρωταθλητές στο κόστος, φθηνοτεροι με διαφορά !

Δέστε τον πίνακα αριστερά. Και όμως είμαστε από τους πιο ακριβούς με 69€/MWh και οι Γερμανοί από τους πιο φθηνούς με 50€/MWh.!!

Εντάξει δεν είμαστε φυσιολογική χώρα.

*Ο Στέργιος Μποζίνης είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, και πρώην Δντης Ανθρ. Δυναμικού ΛΚΔΜ στην εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε.

 

 

Δημοφιλή Νέα

Όταν ο Παντελής Καραλευθέρης «ξέχασε» ότι είχε προτείνει δωρεάν τηλεθέρμανση στην περιοχή μας από τη ΔΕΗ... Γιατί όμως ? (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 6:00 μ.μ. στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Εορδαίας από Σωματεία και Φορείς. Ούτε ευρώ αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης - Δεν χρωστάμε – Μας χρωστάνε!
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από το
Διεθνής ημέρα αγρότισσας (Γράφει η Μάγδα Ανδρονικίδου)

Διεθνής ημέρα αγρότισσας (Γράφει η Μάγδα Ανδρονικίδου)


Η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας καθιερώθηκε για πρώτη φο…

Μεσόβουνο Εορδαίας (1941-2024) | Εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου - Το πρόγραμμα
Όλοι οι γονείς στο πόδι! - Σύλλογοι γονέων με αφορμή το θέμα της τηλεθέρμανσης και της επικείμενης αύξησής της
ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ:
Μεσόβουνο Εορδαίας 1941 - Εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 (video)