pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

KKE - η ερώτηση και η απάντηση για: Να μην γίνει το φωτοβολταϊκό πάρκο στη θέση "Προζύμι" ανάμεσα στις Δημοτικές Κοινότητες Κομνηνών και Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: Να μην γίνει το Φωτοβολταϊκό πάρκο στη θέση «Προζύμι» ανάμεσα στις Δημοτικές Κοινότητες Κομνηνών και Μεσοβούνου της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Δημοτικών κοινοτήτων Κομνηνών και Μεσοβούνου της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και διαμαρτύρονται εξαιτίας των σχεδιασμών κατασκευής του Φωτοβολταϊκού πάρκου 50MWp, κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου, που ενώνει τις δύο κοινότητες με την Πτολεμαΐδα, στη θέση «Προζύμι» του όρους Βέρμιο. Η τοποθεσία αυτή περιλαμβάνει δάση, δασικές εκτάσεις και δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις (Κατά ΕΓΣΑ X: 312.382,574, Υ: 4.496.988,547 και αντίστοιχα σε WGS84 Lat: 21.7842004558, Lon 21.7842004558).

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να εγκατασταθεί σε 598,19 στρέμματα δασικής έκτασης σύμφωνα με το δασικό χάρτη και ανάμεσα στους δύο οικισμούς Κομνηνά και Μεσόβουνο.

Να τονίσουμε ότι στην περιοχή αυτή έγινε δενδροφύτευση εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνταν σε περίπτωση έντονης βροχής με τη μεταφορά φερτών υλικών στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας- Κομνηνά- Μεσόβουνο. Προβλήματα επίσης θα δημιουργηθούν και σε κτηνοτρόφους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, οι κάτοικοι των δύο οικισμών είναι αγανακτισμένοι και έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Έχουν συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που με πρωτοβουλία της έχουν συγκεντρώσει χίλιες (1.000) υπογραφές, με αίτημα να μην εγκατασταθεί το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σε καμιά περιοχή και για ένα επιπλέον βασικό λόγο, γιατί πρόκειται για ακόμη ένα έργο εξαιτίας της απολιγνιτοποίσης και της πράσινης μετάβασης στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, κορεσμένη από εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει να αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τις αγροτικές δραστηριότητες-δεντροκαλλιέργειες (μήλα κλπ).

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της απελευθέρωσης και της "πράσινης ενέργειας", πολιτική της Ε.Ε., που στηρίζουν και υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αλλά και εφαρμόζουν η περιφερειακή και δημοτική αρχή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να ακυρωθεί το συγκεκριμένο έργο στη θέση «Προζύμι» στις Δ.Κ. Κομνηνών – Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης.

 

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

 

_______________________________________________________________

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

pdf-page-0001

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την Ανάπτυξη: Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση
Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας: Με οκτώ αθλητές μας η συμμετοχή στο 2ο Προκριματικό Πρωτάθλημα TAEKWONDO, στην Θεσσαλονίκη