pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Oι δολοφόνοι του κράτους του Ισραήλ συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο: Σχεδόν 30.000 νεκροί στη Γάζα - Θερίζει η πείνα και οι ασθένειες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το δολοφονικό σφυροκόπημα του ισραηλινού κατοχικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται σήμερα για 139η μέρα, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων

και τα βάσανα των σχεδόν 1,7 εκατομμυρίων εκτοπισμένων Παλαιστινίων. Ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει προς το θλιβερό ορόσημο των 30.000 καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι σκοτωμένοι Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 29.410 και οι τραυματίες τους 69.465.

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρθηκαν ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο κτίριο της υπηρεσίας του ΟΗΕ (UNRWA) που στεγάζει εκτοπισμένους στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλία στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Η ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο ένα παλαιστινιακό όχημα ανατολικά του στρατοπέδου εκείνη τη στιγμή. Πλάνα από το περιστατικό, υποδηλώνουν τον θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου καθώς και τον τραυματισμό πολλών άλλων. «Ένα ισραηλινό αναγνωριστικό αεροπλάνο βομβάρδισε το αυτοκίνητο και βρήκαμε μάρτυρες και τραυματίες στο δρόμο», είπε ένας μάρτυρας.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στη Ράφα, στην νότια πόλη στα σύνορα με την  Αίγυπτο, όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι για να γλιτώσουν από την ισραηλινή επιθετικότητα.

Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον ασταμάτητων βομβαρδισμών και της σχεδόν πλήρους κατάρρευσης των υπηρεσιών Υγείας, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι εάν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ο λιμός είναι βέβαιος. Ανακοίνωσε επίσης πως αναγκάστηκε να σταματήσει τη λιγοστή διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα λόγω επισφαλών συνθηκών, εν μέσω βομβαρδισμών και επιθέσεων του ισραηλινού στρατού.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή προειδοποίησε, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα – από έναν πληθυσμό περίπου 2,3 εκατομμυρίων – αντιμετωπίζουν ακραία επισιτιστική ανασφάλεια, καθώς και έλλειψη νερού, φαρμάκων και καταφύγιο σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Εξάλλου χτες, το αμερικανικό δίκτυο CNN, μετέδωσε ότι στις 5 Φλεβάρη ο ισραηλινός στρατός χτύπησε κομβόι φορτηγών του ΟΗΕ με τρόφιμα στην κεντρική Γάζα, προτού μπλοκάρει τελείως την πρόσβαση των οχημάτων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Γάζα.

Σαν να μην έφταναν όλα, Ισραηλινοί διαδηλωτές συνεχίζουν να προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα εδώ και αρκετές εβδομάδες, και σήμερα συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους διαλύσουν.

Στο μεταξύ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές μετά από επίθεση με πυροβολισμούς κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μαάλε Αντουμίμ, με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαζέλ Σμότριτς ζήτησε σκληρή απάντηση καθώς και επέκταση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών.

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο