pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών και Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,

Πάρις Κουκουλόπουλος, ενόψει της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη εναντίον της Κυβέρνησης.

Εισαγωγικά, σημείωσε πως «εν αναμονή της πρότασης μομφής, παρακολουθήσαμε ένα ακόμα επεισόδιο του σεναρίου που εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες, με την τεχνητή οξύτητα μεταξύ Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι η Ν.Δ., ενόψει ευρωεκλογών, έχει επιλέξει σαν βασικό αντίπαλό της το βολικό ΣΥΡΙΖΑ, με επικοινωνιακό σκεπτικό να συγκρίνει την περίοδο διακυβέρνησής του με τη δική της. Το μεγάλο λάθος σ΄ αυτόν το σχεδιασμό είναι ότι στις εκλογές θα κριθείτε για τα πεπραγμένα σας. Θα κριθείτε για την τραγωδία των Τεμπών, για την οποία έχει κορυφωθεί η απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Για τα πεπραγμένα σας εις βάρος του Κράτους Δικαίου και των θεσμών. Για την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία. Θα κριθείτε επί του πραγματικού, γιατί είστε μια Κυβέρνηση που συμπληρώνει πέντε χρόνια. Είναι αμείλικτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και σε αυτά καλείστε να απαντήσετε».

Με ιδιαίτερη έμφαση, ο Π. Κουκουλόπουλος αντέκρουσε την «πρώτη γραμμή άμυνας» της Κυβέρνησης μπροστά στην πρόταση δυσπιστίας, περί δήθεν σύμπλευσης του ΠΑΣΟΚ με συμφέροντα. «Οι ισχυρισμοί σας έχουν συγκεκριμένη και εύκολη απάντηση, την οποία ξέρετε πολύ καλά. Γνωρίζετε για τα εκατομμύρια – “δώρο” στην Aegean. Τα “δώρα” στην Κοινοπραξία του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τα υπερκέρδη που ανενόχλητα πραγματοποιούν τα super market, ενώ το εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεται σε συνθήκες ακρίβειας. Τα ιλιγγιώδη κέρδη που -ανερυθρίαστα και προκλητικά- αθροίζουν οι τράπεζες, τη στιγμή που η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει κλείσει για τους μικρομεσαίους, όπως έχει διαπιστώσει ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Και βεβαίως το κορυφαίο επίτευγμά σας, το ολιγοπώλιο της ενέργειας, με πέντε ισχυρές εταιρείες να λυμαίνονται τον ηλεκτρικό χώρο, παραγνωρίζοντας κάθε ίχνος Ενεργειακής Δημοκρατίας που εμείς προτείνουμε. Τολμάτε, λοιπόν, ειδικά εσείς να “κουνάτε το δάχτυλο” στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μομφής;», υπογράμμισε.

«Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος που δίνει ανάσα ελπίδας και προοπτικής σε μια χώρα που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, σε μια κοινωνία που αξίζει ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Αυτόν το δρόμο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε, μεταξύ άλλων, στην τριήμερη συζήτηση που ακολουθεί, φιλοδοξώντας να είμαστε εδώ η φωνή του πολίτη, των προβλημάτων που βιώνει και ιδίως της αξιοπρέπειας και ευημερίας που δικαιούται», τόνισε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών αναφέρθηκε εκτενώς στις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, προβάλλοντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για έσοδα σε υγιή βάση και αναπτυξιακή πορεία σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video με ολόκληρη την ομιλία εδώ: https://collab.parliament.gr/~pnS50

 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο