pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μητσοτάκης για το έγκλημα στα Τέμπη: Αμετανόητος, ανάλγητος και προκλητικός

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον εαυτό του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της

συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αμετανόητος, παραμένοντας στο κυβερνητικό αφήγημα του «ανθρώπινου λάθους», χωρίς να παραδέχεται τίποτα για το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτο-«αθώωσε» την κυβέρνηση του από κάθε πολιτική εγκληματική ευθύνη για τα στοιχειώδη συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούσαν ή δεν υπήρχαν! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ανάλγητος, αφου παρόλο που υποστήριξε πως μίλησε «με σεβασμό και ταπεινότητα στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε», υποβάθμισε σε… φτωχούς συγγενείς τις οικογένειες των θυμάτων. Προσέξτε τι είπε:  «Μόνο αυτοί έχουν τελικά δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία», «ακόμα και να αδικούν την πολιτεία», «αναζητώντας ευθύνες και ενόχους ακόμα και στα τυφλά»! Τι μεγαλόκαρδος που είστε, κύριε πρωθυπουργέ: Δίνετε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία στις οικογένειες, με τη λογική ότι λόγω του πόνου τους μπορεί να σας αδικούν! Ντροπή! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν προκλητικός, διότι αφού είπε πως ήταν «άγρυπνος» τη νύχτα του εγκλήματος στα Τέμπη, υποστήριξε – θιγμένος – πως δεν θα μπορούσε να «πειράξει διαλόγους», να χρησιμοποιήσει «μονταζιέρες» και να «συγκαλύψει». Να θυμίσουμε, βέβαια, πως τα ίδια έλεγε και με το θέμα των υποκλοπών (το ίδιο θιγμένος). Τελικά, βέβαια και αρχηγός κόμματος, και υπουργοί του και ανώτατοι στρατιωτικοί παρακαλουθούντο την ώρα που ο ίδιος ήταν άμεσα πολιτικά υπεύθυνος της ΕΥΠ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποτίθεται παρουσιάζοντας στοιχεία, χωρίς όμως να λέει τίποτα συγκεκριμένο, είχε το θράσος να χαρακτηρίσει «τερατουργήματα» και «θεωρίες συνομωσίας» αυτά που οι συγγενείς των θυμάτων και οι τεχνικοί τους σύμβουλοι παρουσιάζουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως ζήτησε «συγγνώμη εξ ονόματος όλων όσοι κυβέρνησαν επί δεκαετίες χωρίς να μπορέσουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα των ελληνικών σιδηροδρόμων», χωρίς να βρίσκει κάτι να πει συγκεκριμένα για τη δική του πολιτική ηγεσία αλλά και τον υπουργό του, Κ. Καραμανλή, τότε. Αυτόν τον κύριο που ως υπουργός Μεταφορών δήλωνε μια εβδομάδα πριν το έγκλημα στα Τέμπη: «Μία υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών»! Συμπλήρωνε, μάλιστα, ότι είναι «ντροπή» να μπαίνουν «θέματα ασφαλείας» για τον σιδηρόδρομο!

Κατά τα άλλα ο Μητσοτάκης είπε ξανά εκείνες προκλητικές ανοησίες, δηλαδή ότι «στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό», αφού «διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος». 

Τέλος, στη σκιά των παραιτήσεων των δύο υπουργών του, μετά τη συνάντηση με τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ΜΜΕ και ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, διότι, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, «η συμμετοχή σε μία κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα», «συγκρούστηκε» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας του ενημέρωση για το δημοσίευμα του «Βήματος» για τα Τέμπη. Μίλησε για «παράκεντρα» και είπε ότι εάν «αν κάποιος εκδότης, κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα, όχι με πληρεξησίους».

 

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης