pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για το εργοδοτικό έγκλημα σε εργοτάξιο κατασκευής αιολικού πάρκου στο Βέρμιο Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ερώτηση στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το εργοδοτικό έγκλημα σε εργοτάξιο κατασκευής αιολικού πάρκου στην περιοχή Βερμίου της Π.Ε. Κοζάνης κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Το κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτιδης:

«Ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, συνέβη στις 21-3-24 στο Όρος Βέρμιο, στα όρια της Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Ημαθίας, στο πλαίσιο κατασκευής υποδομών αιολικού πάρκου, μεγαλώνοντας κι άλλο τη μακάβρια λίστα με τους εργάτες, που δεν γύρισαν ποτέ από το μεροκάματο, στην περιοχή και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα ο εργαζόμενος, χειριστής σπαστήρα, βρήκε τραγικό θάνατο όταν εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα την ώρα εργασίας, σε εργοτάξιο στο όρος Βέρμιο, 50 χιλ. περίπου από την Κοζάνη σε μια περιοχή δύσβατη, όπου κατασκευαζόταν δρόμος για αιολικό πάρκο, δημιουργώντας μια σειρά ερωτήματα, όπως αν πληρούνταν οι όροι συντήρησης του μηχανήματος, αν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλείδες στο μηχάνημα για την ασφάλεια του εργαζόμενου, ποιες οι συνθήκες και οι όροι εργασίας κ.α.

Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, είναι οι βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε., είναι η πολιτική της πράσινης ανάπτυξης και το κυνήγι του κέρδους, που θεωρεί και τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς ως κόστος.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνησή, έτσι ώστε:

- Να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος για τήρηση όλων των απαραιτήτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

- Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κοζάνης που έχει ευθύνη σε δύο νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, για εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς.

- Να εξασφαλιστεί η ύπαρξη ασθενοφόρων, γιατρών και νοσηλευτών στα εργοτάξια.

- Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε μηχανήματα και οχήματα των εργοταξίων για την συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία τους.

- Να αποζημιωθεί η οικογένεια του νεκρού εργαζόμενου».

 

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Ο Στέφανος Σεβίλογλου παίζει με ποντιακή λύρα το ‘New York Minute’ του θρυλικού κιθαρίστα John Scofield (video)
Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Μας έμαθε να… βλέπουμε | Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1935


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε σαν σήμερα 27 Απριλί…