pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα - Κατευθύνεται προς το Νομό Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για τρίτη ημέρα δίνουν μάχη με τις φλόγες οι Πυροσβέστες στα Πιέρια Όρη, καθώς η φωτιά μαίνεται με κατεύθυνση πια την Κοζάνη.

Με κατεύθυνση την Κοζάνη μαίνεται η πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη, που εκδηλώθηκε την Κυριακή, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, στην περιοχή «Σαρακατσάνα Πιερίας», ανάμεσα σε ψυχρόβια φυλλοβόλα πλατύφυλλα και ψυχρόβια κωνοφόρων δέντρα σε υψόμετρο 1700 μέτρων.

Στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έρπουσα καίγοντας νεκρή καύσιμη ύλη και φυλλώματα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το ανάγλυφο της περιοχής που χαρακτηρίζεται από έντονες κλίσεις, αλλά και η πλούσια φυτοκάλυψη, δυσκολεύουν το έργο οριοθέτησης της περιμέτρου.

Επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα καθώς η Ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Ο.Σ.μη.Ε.Α.) της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης στην περιοχή επιχειρεί ένα ελικόπτερο ενώ από τις απογευματινές ώρες χτες, επιχειρεί και ένα αεροσκάφος CL415.Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΗ: www.olympiobima.gr

242024-100636

 

ΠΗΓΗ: www.olympiobima.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Super Market
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Ο καιρός Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ M.TETAPTH 10:30πμ παλιό πάρκο Πτολεμαΐδας
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)