pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τέμπη / Εκπαιδευμένα σκυλιά ερευνούν τα χώματα που μεταφέρθηκαν από το δυστύχημα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γενετικό υλικό και ό,τι πιθανόν έχει απομείνει από ανθρώπινα σώματα αναζητούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου

μεταφέρθηκαν τα χώματα από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι έρευνες αποσκοπούν στο να συνταχθεί ειδική πραγματογνωμοσύνη για το θέμα.

Η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και στο σημείο έφτασε και ο Εφέτης Ανακριτής που διαχειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου η αναζήτηση να γίνει παρουσία του.

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα αναζητήσουν γενετικό υλικό. Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή (5/4) από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Δειγματοληψία και πραγματογνωμοσύνη

Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει περισυλλογή χώματος από διάφορα σημεία, και έχει ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Η εν λόγω ανάλυση αναμένεται να είναι έτοιμη μετά από έναν μήνα.

Παρόντες στη δειγματοληψία των χωμάτων ήταν τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών, τεχνικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, καθώς και η οικογένεια του Βάιο Βλάχου, εκτός από την παρουσία του εφέτη ανακριτή και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών.

Η εταιρεία που διαθέτει αυτά τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι η μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα και οι συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν από την πρώτη στιγμή να γίνει αυτή η διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή της δειγματοληψίας και της εξέτασης από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους λαμβάνει χώρα έναν χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν και οι πλημμύρες στην περιοχή.

 

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Super Market
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Super Market
Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου: Οι θερμοκρασίες σε  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο,  Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING