pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Εορδαίας: Οριστική παραλαβή του έργου Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ & Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στην οριστική παραλαβή του έργου

1) Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση

και Κινητικές Αναπηρίες (δυναμικότητας 12 ατόμων) και

2) Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες και Νοητική Υστέρηση (δυναμικότητας από 26 έως 50 άτομα), προχώρησε ο Δήμος Εορδαίας, καθώς έχει ολοκληρωθεί το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και για τα έξι χρηματοδοτούμενα Υποέργα.

Πρόκειται για ένα έργο που δεκαετίες τώρα διεκδικούσαν οι φορείς του αναπηρικού κινήματος της περιοχής της Εορδαίας και το οποίο μπορεί πλέον μπορεί να τεθεί σε χρήση από τους ίδιους τους φορείς του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η επίσημη υπογραφή του παραχωρητηρίου της δομής αυτής στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Λαμπηδόνες, με τον διακριτικό τίτλο: «Λαμπηδόνες», η οποία και αναλαμβάνει τη λειτουργία της δομής. Υπενθυμίζεται ότι τέλος Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας είχε εγκρίνει ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου των δύο αυτών δομών για τα άτομα με αναπηρία στον Αστικό Συνεταιρισμό «Λαμπηδόνες», καθώς και το Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού δωρεάν παραχώρησης της χρήσης, όπως και την έγκριση αλλαγής φορέα διαχείρισης -λειτουργίας των δομών αυτών.

Επισημαίνεται ότι οι δομές αυτές για τα ΑμεΑ κατασκευάστηκαν σε ένα παλαιό κτήριο το οποίο είχε ανεγερθεί δεκαετίες πριν από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας προκειμένου να λειτουργήσει ως Γηροκομείο, το οποίο ωστόσο ουδέποτε λειτούργησε ως τέτοιο. Το κτήριο αυτό λοιπόν, το οποίο βρίσκεται σε ακίνητο του Δήμου Εορδαίας στην περιοχή Κουρί, 200 μέτρα από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σε έκταση 13.318,65µ2, ανακατασκευάστηκε καθώς είχε εγκαταλειφθεί και είχε καταστραφεί. Σημειωτέον ότι στην υφιστάμενη κτιριακή εγκατάσταση έγιναν προσθήκες, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και στατική ενίσχυση, και δημιουργήθηκαν οι δύο ανωτέρω δομές για τα ΑμεΑ.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.712.877,48 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η τελική δαπάνη του έργου ωστόσο, με την έκπτωση του αναδόχου του έργου ανήλθε στο ποσό των 2.161.517,42 ευρώ. Στο ποσό αυτό συνυπολογίζεται και η δαπάνη του εξοπλισμού των δύο αυτών δομών, αλλά και η σύνδεση με τα δίκτυα ΟΚΩ (κοινής ωφέλειας), ενώ από το ποσό αυτό δαπάνη ύψους 254,402,50€ καταβλήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Εορδαίας.

kentro-diimerfsis-amea-ptolemaidas

image

Δημοφιλή Νέα

Όλα όσα έγιναν στο
Από τον παράδεισο στην κόλαση - Σε κλάματα ξέσπασαν οι παίχτες του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας μετά τον υποβιβασμό της ομάδας (φωτογραφίες)
Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή: Με ασθενοφόρο έφυγε από το γήπεδο ο Α’ Βοηθός, με αστυνομία ο διαιτητής και ο Β’ Βοηθός (φωτογραφίες - βίντεο)
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Υγεία. Η κυβέρνηση είναι
Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια το Σάββατο 27 Απριλίου !!! (φωτογραφίες - video)
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Ζητείται προσωπικό στο Ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαΐδα / ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΖΙΝΑ - CATERING