pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Το Info-war στις κινητοποιήσεις αμερικανικών πανεπιστημίων για την Παλαιστίνη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη: Άρης Χατζηστεφάνου

Καθώς το κύμα κινητοποιήσεων για την Παλαιστίνη εξαπλώνεται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ,

εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) στο Μανχάταν.

Οι διοργανωτές έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες για να τοποθετήσουν σκηνές στο προαύλιο του πανεπιστημίου όπου αργότερα άρχισαν να συγκεντρώνονται φοιτητές από διάφορες σχολές, εκπρόσωποι άλλων πανεπιστημίων και απλός κόσμος.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα, αλλά και τις διώξεις συναδέλφων τους σε πανεπιστήμια όπως το Κολούμπια όπου με απόφαση της προέδρου επενέβη η αστυνομία συλλαμβάνοντας φοιτητές. Στις ανακοινώσεις που διαβάζονταν από μεγάφωνα εξηγούσαν ότι δεν πτοούνται από τις απειλές διαγραφών και πειθαρχικών διώξεων (όπως η έξωση από τις φοιτητικές αστυνομίας) και τόνιζαν ότι η αστυνομία δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαλύσει την ειρηνική τους διαμαρτυρία χωρίς απόφαση της διοίκησης του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων την έναρξη πανεπιστημιακού μποϊκοτάζ στο κράτος του Ισραήλ και να κλείσει άμεσα το παράρτημα του NYU στο Ισραήλ.

Απέναντι από τη μαζική συγκέντρωση μια ομάδα τριών-τεσσάρων φιλο-ισραηλινών φοιτητών με σημαίες παρακολουθούσε πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας ενώ κατά διαστήματα προκαλούσαν τους συγκεντρωμένους φωνάζοντάς τους συνθήματα να πουν τα ονόματά τους.

Στα συνθήματά τους οι φοιτητές αναφέρονταν στο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται με κάθε μέσο στη στρατιωτική κατοχή και καλούσαν σε παγκόσμια Ιντιφάντα (εξέγερση). Σε άλλα συνθήματα συνέκριναν την αστυνομία της Νέας Υόρκης που επιτέθηκε στους συμφοιτητές τους με την οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν και ζητούσαν να διακοπεί άμεσα κάθε συνεργασία με πανεπιστήμια που χρηματοδούνται από το κράτος του Ισραήλ.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα συνθήματα στο βίντεο του info-war.

 

Την ίδια ώρα χιλιάδες διαδηλωτές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου οι διώξεις εναντίον των φοιτητών αποτέλεσαν την σπίθα για τις κινητοποιήσεις που εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Αμερική.

 

Πηγή: Infowar

Δημοφιλή Νέα

Αίσχος και Ντροπή! Αποφυλακίζουν με βούλευμα τον αρχιναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά μέχρι τις 5 το πρωί της Πέμπτης
Για τον αγώνα του Εοδραϊκού Πτολεμαΐδας της Κυριακής 28 Απριλίου 2024 - Μια ολόκληρη πόλη άνω κάτω ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανιδης)
«OUT OF LINES» by top-sport.gr: Χρήστος και Γιάννης σχολιάζουν το επεισοδιακό παιχνίδι «Εορδαϊκός - Αστέρας Πετριτή» - Όλα όσα έγιναν, στο ματς που θα θυμόμαστε για χρόνια (video)
Συγκέντρωσες Εργατικών Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεων Συνταξιούχων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Κοζάνη & Πτολεμαΐδα (φωτογραφίες - video)
Ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καστοριάς για το
Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας για τον Νίκο Πλακοπίτη από το Συνδικάτο οικοδομών Κοζάνης στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης  (video)