pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

"Για διαφημίσεις σε τοπικό site σπιτιών και άλλων ακινήτων που πρόκειται να πλειστηριαστούν" - Εννέα Εργατικά και Συνταξιουχικά Σωματεία της Π.Ε. Κοζάνης σε κοινή ανακοίνωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μας προκαλεί οργή ότι προβάλλονται σε κάποια τοπικά site διαφημίσεις για «ευκαιρίες» σε ακίνητα. Βέβαια με μια καλύτερη ματιά θα διαπιστώσει κανείς ότι πρόκειται για σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί, σπίτια από πλειστηριασμούς που πρόκειται να κατασχεθούν.

 Δεν χάνουν ευκαιρία τα κοράκια των funds να διαφημίσουν την πραμάτεια τους που προέρχεται από τον κόπο και τον ιδρώτα του λαού και των εργαζομένων. Πολύ περισσότερο όταν βρίσκουν πρόθυμους «δημοσιογράφους» που με το αζημίωτο βέβαια κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους.

 Αλήθεια πόσο πληρώνεται η διαφήμιση του ανθρώπινου πόνου; Του δράματος μιας οικογένειας που χάνει το σπίτι της; Πόσο πληρώνεται η ανάληψη του ρόλου του τελάλη των αρπαχτικών που κράζει: «Περάστε να πάρετε τα σπίτια του λαού». Ευτυχώς τον άθλιο ρόλο ορισμένων δεν ακολουθεί η πλειοψηφία. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την στάση και τις πρακτικές αυτών των ελάχιστων «δημοσιογράφων».

 Από την πλευρά μας τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία συνταξιούχων και οι μαζικοί φορείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βάλουμε εμπόδια στο τσουνάμι των πλειστηριασμών και κατασχέσεων που φέρνει η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι οι πλειστηριασμοί είναι από τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για τα «πακέτα» του Ταμείου Ανάκαμψης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Οι κινητοποιήσεις φέρνουν κάποια αποτελέσματα, να ανασταλούν κάποιοι πλειστηριασμοί, όπως πρόσφατα στην Πτολεμαΐδα που ύστερα από δυναμική κινητοποίηση των σωματείων αποτράπηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Δύσκολα τα πράγματα για τον λαό, εύκολα για τους τραπεζίτες και τα κοράκια που κάνουν πάρτι στις πλάτες μας και έχουν μαζί τους την κυβέρνηση, τις δικαστικές αρχές που δίνουν άλλοθι στη ληστεία του ελληνικού λαού.

 Καλούμε τον λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Τα σπίτια του λαού θα τα σώσει ο λαός!

 Οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές, ο κάθε άνθρωπος που δεν ανέχεται αυτή την αδικία, να μπει μπροστά! Τα σωματεία μας να γίνουν κάστρα αγώνα. Μία και μοναδική «ασπίδα» υπάρχει για τη λαϊκή κατοικία απέναντι σε τράπεζες, funds και επιχειρηματικούς ομίλους και δεν είναι άλλη από τον μαζικό αγώνα για να μη χάσει κανείς το σπίτι του. Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που βγαίνει σε πλειστηριασμό να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής.

Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη. Κάνουμε πράξη το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ – ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Παράρτημα Κοζάνης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ – ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Παράρτημα Πτολεμαΐδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ – ΣΕΥΠΕ

 

5-004

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

video και φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Συνάντηση με στελέχη του ΕΛΓΑ -
«Μένα με Λένε Σωθικο» / Την Κυριακή 19 Μαΐου στο «Τέλος του Κόσμου» στην Πτολεμαΐδα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Θ. Κασαπίδη
Εαρινές συναυλίες από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Εαρινές συναυλίες από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας


Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας ολοκληρώνει τη φετινή …

Μίλτος Τεντόγλου:
Ο καιρός Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία I kozani.tv
15 Μαΐου σαν σήμερα στην ιστορία

15 Μαΐου σαν σήμερα στην ιστορία


Σαν σήμερα 15 Μαΐου – Μια ματιά στην ιστορία

Θανάσης Παφίλης: Η μεταφορά οπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία μετατρέπει την χώρα μας σε μέρος του πολέμου (video)