pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Οι αγρότες έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη (άρθρο της Μαρίας Βογιατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραθέτουμε άρθρο της Μαρίας Βογιατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής  Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το οπίο είναι το εξής:

"Οι αγρότες έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Την Κυριακή, 9 Ιούνη, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας έχουν ακόμα μια  ευκαιρία να μιλήσουν και να ακουστούν δυνατά! Να πάνε στην κάλπη περήφανοι όπως πάνε κάθε μέρα στη δουλειά τους, στο χωράφι τους και στο στάβλο τους, όπως αγωνίζονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους στην επαρχία. Να πάνε στην κάλπη, να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα ΚΚΕ, κόντρα σε όσα τους ταλαιπωρούν και τους βασανίζουν. Κόντρα στην ευρωπαϊκή «κανονικότητα», που θέλει να σερβίρει η Κυβέρνηση, η  οποία  ξεκληρίζει  τον αγρότοκτηνοτρόφο. Κόντρα στην «κανονικότητα», που τους θέλει κάθε χρόνο με αυξημένα προβλήματα, χωρίς να γνωρίζει αν θα τα καταφέρει να ξαναμπεί στο χωράφι,.

Γιατί στην Ευρώπη της ΚΑΠ ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος παλεύει καθημερινά να τα βγάλει πέρα , βλέπει το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται στα ύψη και τα προϊόντα να τα παίρνουν οι έμποροι σε εξευτελιστικές τιμές. Αυτή η  Ε.Ε τον έχει σπρώξει στην ενεργειακή φτώχια. Αυτή η  Ε.Ε. του στερεί την πρόσβαση σε περιφερειακό ιατρείο, σε νοσοκομείο με αποτέλεσμα να παίζεται η ζωή του κορόνα γράμματα. Αυτή η Ευρώπη εμπορευματοποιεί την εκπαίδευση και  χρειάζεται μια περιουσία για τη μόρφωση των παιδιων του κ.α.

Σε αυτή την Ε.Ε ξεκληρίζεται χρόνο με το χρόνο με τις οδηγίες της Νέας ΚΑΠ. Την ΚΑΠ που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Βελόπουλος την ψήφισαν στο Ευροκοινοβούλιο και με τα δύο χέρια και ας χτυπούν παρηγορητικά τώρα τις πλάτες των αγροτών. Όλοι τους ήταν που στήριξαν την πράσινη μετάβαση που έχει εκτινάξει το κόστος παραγωγής, που συμφωνούν με την στρατηγική εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, του νερού. Αυτοί που συμφωνούν με το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα πληρώσουμε όλοι, με τα προαπαιτούμενα όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού, η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστήμιων και νοσοκομείων.

Κόντρα στα παραπάνω στάθηκε μόνο το ΚΚΕ και μέσα στην Βουλή, στην Ευρωβουλή αλλά κυρίως στους δρόμους του αγώνα, στα μπλόκα των αγροτών  εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Γιατί μόνο οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν την ΚΑΠ και στήριξαν τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος και τις μορφές πάλης του. Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν αυτοί που προειδοποίησαν και ξεσκέπασαν από την πρώτη στιγμή τον ρόλο της.

Οι χιλιάδες αγρότες που βγήκαν στον δρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η απάντηση στον «Ευρωπαράδεισο» που διαφημίζουν όλοι οι υπόλοιποι.

Την επόμενη μέρα των εκλογών τα προβλήματα θα είναι εδώ. Η εμπλοκή  της χώρας μας πιο βαθιά στον πόλεμο, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχια, τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης, το «νέο» ΕΣΥ» που θα διαλύσει ότι εχει απομείνει από δημόσιο , δωρεάν σύστημα υγείας κ.α.

Την Κυριακή οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που έχουν και να στείλουν ένα μήνυμα που θα ταρακουνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ και θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλες όπου παίρνονται όλες οι αποφάσεις. Ο μόνος ασφαλής τρόπος να στείλει κάποιος μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της Ε.Ε είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Καλούμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους  και όλο το λαό,  στις 9 Ιούνη να στηρίξει το ΚΚΕ. Με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι πιο δυνατή η φωνή του λαού, η φωνή του βιοπαλαιστή αγρότη στην ΕΕ.

Με πιο δυνατό ΚΚΕ, δίνουμε πανευρωπαϊκή απάντηση-ελπίδα, για μια Ευρώπη πραγματικά των εργαζομένων, των λαών, των αγροτών".

6/6/2024

Δημοφιλή Νέα

Συγχωριανοί έρχεται η «ανάπτυξη» στο Βέρμιο ;;  [ γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης ]

Συγχωριανοί έρχεται η «ανάπτυξη» στο Βέρμιο ;; [ γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης ]


Χρόνια ολόκληρα κάτι «γραφικοί» τύποι λένε για τους κι…

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Κρεβατοκάμαρα σε απίστευτη τιμή γνωριμίας μόνο 980€ από 1480 !  Mediahome Kalomenidis στην Πτολεμαΐδα
Παρέμβαση θα γίνει από τη συλλογικότητα
Ο καιρός σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Ταξίδι στο χρόνο με το τρένο της Καλαμπάκας (17ο μέρος). Το Εργατικό Συνδικαλιστικό κίνημα στην Κοζάνης του 1926 (συνέχεια)
Π. Κουκουλόπουλος: «Με σοβαρή συζήτηση, οικοδομούμε τον αντίπαλο πόλο στη δεξιά»

Π. Κουκουλόπουλος: «Με σοβαρή συζήτηση, οικοδομούμε τον αντίπαλο πόλο στη δεξιά»


«Έχουμε μπροστά μας μια σοβαρή συζήτηση στα όργανα αφε…

Η Ελένη Βιτάλη και ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, έρχονται στο Δρέπανο Κοζάνης, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024