pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήλωση της Τίνας Κουζιάκη, υποψήφιας ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ | Την Κυριακή δεν χωράει άλλη σκέψη. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πολλοί εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα ένιωσαν να ασφυκτιούν, να αγανακτούν από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Πολλοί περισσότεροι χαμογέλασαν, πήραν κουράγιο όταν ένωσαν τη φωνή τους με τη νεολαία της πόλης για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, για να μπει φρένο στη λαίλαπα της «πράσινης ανάπτυξης» που έφερε ανεργία, πανάκριβο ρεύμα και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Στα μπλόκα του αγώνα έγινε ένα με τους αγρότες που ξεκληρίζονται από την ΚΑΠ της Ε.Ε.

Έγινε ένα με τις φωνές εκατομμυρίων που φωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ολοι αυτοί έχουν τώρα ακόμα μεγαλύτερη πείρα και πολλούς περισσότερους λόγους για να φτάσουν την Κυριακή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Γιατί ξέρουν ότι το «τραπέζι» είναι στρωμένο την επόμενη μέρα με πάνω από 600 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τα ματωμένα πλεονάσματα του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε., με την πολιτική της πράσινης μετάβασης & απολιγνιτοποίησης, με το εμπορευματοποιημένο Νέο ΕΣΥ, με τους πολεμικούς προϋπολογισμούς της Ε.Ε.

Για αυτό λοιπόν και πρέπει να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά πολύ καλά πάνω από την κάλπη:

Ποιον θα δυναμώσει, για να είναι στο πλάι του από την ερχόμενη Δευτέρα και πώς θα αξιοποιήσει την ψήφο του για να αποδυναμώσει όσους βρίσκονται απέναντι του;

Αυτό είναι το βασικό δίλημμα των μεθαυριανών εκλογών.

Και η απάντηση βρίσκεται στο πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Την ψήφο στο ΚΚΕ θα τη βρει δίπλα του την επόμενη μέρα, οργανωτή και μπροστάρη στους αγώνες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.

Κανένας δεν μπορεί να την «τοκίσει» σε στήριξη ή ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Άλλωστε, υπάρχει πείρα.

Από την επόμενη, κιόλας, μέρα των βουλευτικών εκλογών πρωτοστάτησε για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Βρέθηκε απέναντί τους, και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα, στην οργανωμένη πάλη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια!

Δεν λυπήθηκε κόπο και δυνάμεις για να υπερασπιστεί το λαϊκό εισόδημα, τα σπίτια του λαού, το δικαίωμα στην Υγεία, την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας.

Την Κυριακή λοιπόν δεν χωράει άλλη σκέψη.

Η ισχυροποίησή του ΚΚΕ όχι μόνο θα δώσει ελπίδα, θάρρος και κουράγιο στον ελληνικό και στους άλλους λαούς να αναμετρηθούν με την αντιδραστική ατζέντα ΕΕ - κυβερνήσεων - κομμάτων.

Αλλά και θα ρίξει ακόμα περισσότερο φως στην πραγματική διέξοδο, που βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της πολιτικής του κέρδους, στην αντεπίθεση σε Ελλάδα και Ευρώπη για να σπάσουν οι λαοί τα δεσμά της ΕΕ!

Δημοφιλή Νέα

Συγχωριανοί έρχεται η «ανάπτυξη» στο Βέρμιο ;;  [ γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης ]

Συγχωριανοί έρχεται η «ανάπτυξη» στο Βέρμιο ;; [ γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης ]


Χρόνια ολόκληρα κάτι «γραφικοί» τύποι λένε για τους κι…

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Κρεβατοκάμαρα σε απίστευτη τιμή γνωριμίας μόνο 980€ από 1480 !  Mediahome Kalomenidis στην Πτολεμαΐδα
Παρέμβαση θα γίνει από τη συλλογικότητα
Ο καιρός σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Ταξίδι στο χρόνο με το τρένο της Καλαμπάκας (17ο μέρος). Το Εργατικό Συνδικαλιστικό κίνημα στην Κοζάνης του 1926 (συνέχεια)
Η Ελένη Βιτάλη και ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, έρχονται στο Δρέπανο Κοζάνης, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024
Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Στο 1ο διάγραμμα βλέπουμε τη μεταβολή της τιμής αγοράς …