pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εορδαία SOS: "Κάλεσμα της ομάδας μας στους Αιρετούς Άρχοντες, σε Φορείς, σε Συλλόγους και Σωματεία, σαν μια ύστατη προσπάθεια, να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε πρώτη φάση 70 ανεμογεννήτριες τοποθετούνται στο Βέρμιο. Ακολουθούν άμεσα 36 ακόμη. Σύνολο 106. Υπάρχουν ήδη 50, δηλαδή πάμε στο σύνολο 156.

Ας υποθέσουμε ότι τοποθετούν μόνο τις 106 α/γ. Ας κάνουμε κάποιους απλούς υπολογισμούς. Η βάση για μία ανεμογεννήτρια θέλει τουλάχιστον 1500κυβ. σκυροδέματος, δηλαδή 106 α/γ Χ 1500 =159000 κυβ. Κάθε κυβικό τσιμέντου ζυγίζει 2,2 τόνους. 159.000 χ 2.2 = 349.000 τόνους τσιμέντο θα πέσει αρχικά στο Βέρμιο.

Με άλλα λόγια , το βουνό μας θα το φορτώσουν με 159.000 Κυβικά ή 349.000 τόνους σκυροδέματος, το οποίο δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από εκεί. Αν προσθέσουμε και το βάρος των κορμών και των πτερυγίων αυτών των τεράτων ,τα οποία σημειωτέον δεν είναι απλά μέταλλα, είναι κράματα χάλυβα , ευγενών μετάλλων και ρητινών. Οι πτερωτές επίσης είναι κράμα υαλονημάτων και ρητινών. Στο σύνολο κάθε ανεμογεννήτρια ξεπερνάει τους 500 τόνους καρκινογόνου κράματος, επί 106 ανεμογεννήτριες, είναι ένα σύνολο 53.000 τόνων κράματος χάλυβα , ευγενών μετάλλων και σπάνιων γαιών….

Στην καλύτερη περίπτωση θα τις ανατινάξουν, θα τεμαχίσουν τα πτερύγια και θα τα θάψουν εκεί δίπλα, ούτως ώστε αντί να μολύνουν μόνο τον αέρα επί μία εικοσαετία, όσο διαρκεί δηλαδή περίπου η ζωή τους, να μολύνουν και το υπέδαφος, τον υδροφόρο ορίζοντα, τη χλωρίδα και την πανίδα. .. Αν αμφιβάλλετε για αυτό, ψάξτε να βρείτε έστω και μια ανεμογεννήτρια που να την απέσυραν, που αφαίρεσαν το σκυρόδεμα από την βάση… Άδικος κόπος, δεν πρόκειται να βρείτε… Και μιας και μιλάμε για υδροφόρο ορίζοντα, θα γνωρίζετε ότι η Πτολεμαΐδα η Κοζάνη και οι γύρω Κοινότητες ΥΔΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ από το Δυτικό Βέρμιο. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ανατολικό Βέρμιο. Νάουσα, Βέροια και οι γύρω κοινότητες επίσης ΥΔΡΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ.

Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που πίνουμε αυτό το ποιοτικό νερό, θα συνεχίσουμε να το πίνουμε;

Σίγουρα όχι…

Πιστεύετε ότι ο Αγροτικός κόσμος της περιοχής μας αλλά και του Ανατολικού Βερμίου, θα συνεχίζουν να παράγουν αυτά τα προϊόντα τα οποία με πολύ κόπο κατάφεραν να τα καθιερώσουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό;

Σίγουρα όχι…

Αυτά έχουν ειπωθεί  πάρα πολλές φορές από την Ομάδα μας, έχουμε προκαλέσει άπειρες φορές τους εκπρόσωπους των εταιρειών, τους επιστήμονές τους, σε ένα Δημόσιο Διάλογο, να υπάρξει μια αντιπαράθεση... Φωνή βοώντος εν τη ερήμω... γιατί ξέρουν ότι τα επιχειρήματά τους είναι τόσο φαιδρά, τόσο αστεία, που θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος...

Τη δουλειά τους όμως την κάνουν μια χαρά, γεμίσανε τα βουνά μας και δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν. Στις ορέξεις τους δεν υπάρχει κορεσμός…

Εμείς πάλι  αντιστεκόμαστε, αντιδράμε χωρίς κανένα , μα κανένα κέρδος, δεν έχουμε λόγο να σταματήσουμε κάτι, αν αυτό είναι καλό για την Κοινωνία. Αντίθετα μάλιστα, ματώνουμε οικονομικά, στερούμε την οικογένειά μας από αρκετά πράγματα, πέρα από τα οικονομικά και την προσωπική μας απουσία.

Δεν είναι όμως χωρίς λόγο , είναι ακριβώς για την οικογένειά μας, για όλες τις οικογένειες του τόπου , γιατί υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν σημαία το προσωπικό τους συμφέρον, μπείτε και σεις σε αυτή τη διαδικασία, τώρα είναι η ώρα, να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται...΄΄

Το κάλεσμα της Ομάδας μας γίνεται στους Αιρετούς Άρχοντες, σε Φορείς, σε Συλλόγους και Σωματεία, σαν μια ύστατη προσπάθεια, να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα.

Ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του τώρα , πριν να είναι αργά….

Πτολεμαΐδα 5/6/2024

ΕΟΡΔΑΙΑ SOS

Προς:

  1. 1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
  2. 2.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ,
  3. 3.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ,
  4. 4.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ,
  5. 5.ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ,
  6. 6.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ,
  7. 7.ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.

Δημοφιλή Νέα

Συγχωριανοί έρχεται η «ανάπτυξη» στο Βέρμιο ;;  [ γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης ]

Συγχωριανοί έρχεται η «ανάπτυξη» στο Βέρμιο ;; [ γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης ]


Χρόνια ολόκληρα κάτι «γραφικοί» τύποι λένε για τους κι…

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Κρεβατοκάμαρα σε απίστευτη τιμή γνωριμίας μόνο 980€ από 1480 !  Mediahome Kalomenidis στην Πτολεμαΐδα
Παρέμβαση θα γίνει από τη συλλογικότητα
Ο καιρός σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Ταξίδι στο χρόνο με το τρένο της Καλαμπάκας (17ο μέρος). Το Εργατικό Συνδικαλιστικό κίνημα στην Κοζάνης του 1926 (συνέχεια)
Π. Κουκουλόπουλος: «Με σοβαρή συζήτηση, οικοδομούμε τον αντίπαλο πόλο στη δεξιά»

Π. Κουκουλόπουλος: «Με σοβαρή συζήτηση, οικοδομούμε τον αντίπαλο πόλο στη δεξιά»


«Έχουμε μπροστά μας μια σοβαρή συζήτηση στα όργανα αφε…

Η Ελένη Βιτάλη και ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης, έρχονται στο Δρέπανο Κοζάνης, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024