pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα ύδρευσης στις κοινότητες Περδίκκα - Πεντάβρυσου / Να αποδοθούν ευθύνες στους αρμοδίους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για 5η μέρα παραμένουν χωρίς νερό οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Περδίκκα. Από σήμερα μάλιστα σταμάτησε το νερό και στην δημοτική κοινότητα Πενταβρύσου.

Εν μέσω καύσωνα οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, για πόσιμο νερό, ατομική υγιεινή, καθαριότητα, να φροντίσουν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Τεράστια προβλήματα έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις όπως τα καταστήματα εστίασης, ο φούρνος κλπ. Η λύση που βρήκε η ΔΕΥΑΕ να διανείμει εμφιαλωμένο νερό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες και αποκαλύπτει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πως φτάσαμε όμως ως εδώ;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕ κ. Τσεχελίδη το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν χάλασαν οι γεωτρήσεις που γεμίζουν τις κεντρικές δεξαμενές και έπεσε η στάθμη του νερού. Επειδή όπως είπε ο αγωγός του Περδίκκα είναι ψηλά, αδυνατεί να πάρει νερό και έτσι έχουμε διακοπή.

Τι δεν είπε ο κ. Τσεχελίδης:

Αυτό που δεν είπε ο κ. Τσεχελίδης είναι ότι με ευθύνη του εργολάβου υπήρξε σημαντική καθυστέρηση αποκατάστασης της βλάβης, η οποία δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα αποκατασταθεί. Ο ισχυρισμός ότι κλάπηκαν τα καλώδια και ότι δεν υπήρχαν ανταλλακτικά βαραίνει την επιχείρηση και τους ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς της.

Αυτό που επίσης δεν είπε ο κ. Τσεχελίδης είναι ότι από τις γεωτρήσεις αυτές που τώρα δεν λειτουργούν, γέμιζε το καινούργιο υδραγωγείο της πόλης και άρα το δίκτυο που υδρεύει και άλλες περιοχές του δήμου. Έτσι υπάρχει κίνδυνος γενίκευσης του προβλήματος εκτός από τους δυο οικισμούς Περδίκκα-Πενταβρύσου, στην κοινότητα Ασβεστόπετρας, στην κοινότητα Καρδιάς και στις Εργατικές κατοικίες αλλά και σε τμήμα της Άνω Πτολεμαΐδας καθώς η άντληση ύδατος από τους κατοίκους είναι αυξημένη λόγω ζέστης.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΕ είχαν προειδοποιήσει ότι οι γεωτρήσεις αυτές έχουν παρουσιάσει πρόβλημα και χρειάζονται συντήρηση. Όμως δεν έγινε καμία κίνηση από την διοίκηση. Τι απαντάει ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ; Τι έχει να πει η δημοτική αρχή και ο κ. Πλακεντάς;

 

Τι αποδεικνύουν τα παραπάνω:

  1. Στην ΔΕΥΑΕ υπάρχει τραγική υποστελέχωση τόσο σε τεχνικό προσωπικό όσο και σε εποπτικούς μηχανισμούς. Είναι απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε τεχνικούς και επιστημονικό προσωπικό.
  2. Τα έργα που δίνονται σε εργολάβους θα έπρεπε υλοποιούνται από την ίδια την επιχείρηση με το απαραίτητο προσωπικό και τον εξοπλισμό που έπρεπε να έχει στην διάθεση της για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις.
  3. Θα έπρεπε να γίνονται έγκαιρα οι έλεγχοι και οι συντηρήσεις των γεωτρήσεων ώστε να μην φτάνουμε στο σημείο να βγαίνουν ξαφνικά «εκτός» και να δημιουργούνται προβλήματα ύδρευσης.
  4. Όσο το νερό αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και με την λογική κόστους-οφέλους θα έχουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να ανήκει στο λαό μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Για να αποκατασταθεί το πρόβλημα έστω και προσωρινά η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητάει:

Την εκ περιτροπής παροχή νερού στα δημοτικά διαμερίσματα που εμπλέκονται στο δίκτυο, προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι των δημοτικών κοινοτήτων που επί τόσες μέρες δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Omikron διαφημιστική...

Omikron διαφημιστική...


Omikron, εδώ και 25 χρόνια το &ga…

SOS Βέρμιο: Κινητοποίηση στη Νάουσα την Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 7,15μ.μ.
Μικρασιατική Καταστροφή, πυρπόληση της Σμύρνης και ο Άγιος Πόντιος Αντάρτης στη ζωγραφική του Βλάση Αγτζίδη
Στις Δρακολίμνες της Βόρειας Πίνδου!  | Αργύρης Παφίλης

Στις Δρακολίμνες της Βόρειας Πίνδου! | Αργύρης Παφίλης


Στις Δρακολίμνες της Βόρειας Πίνδου!

Εγγραφές στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Εορδαίας