pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σαββατοκύριακο με τα «Ευξείνια» από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με ένα πλούσιο διήμερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, πραγματοποιούνται   το  Σαββατοκύριακο  29 και 30 Ιουνίου 2024, στο  1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

, οι  θεσμοθετημένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις «ΕΥΞΕΙΝΙΑ  2024», τις  οποίες  διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά, ο Ποντιακός  Σύλλογος  Πτολεμαΐδας, με την στήριξη του Δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας , από τις 9 το βράδυ, με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ στον χώρο των εκδηλώσεων , οι επισκέπτες μπορούν να δουν και εκθέσεις αφιερωμένες στον Πόντο και την Γενοκτονία.

-      Αναλυτικά , το  Σάββατο 29 Ιουνίου, θα εμφανισθούν χορευτικά συγκροτήματα από  την Θρακική  Εστία  Εορδαίας «Ο Αρχιγένης» , τον  Σύλλογο Κρητών και  φίλων Κρήτης  Πτολεμαΐδας, τον  Πολιτιστικό  Σύλλογο «Η ΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ» , τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών Εορδαίας   και  τον Ποντιακό  Σύλλογο Πτολεμαΐδας και η βραδιά θα συνεχισθεί με ένα πλούσιο πρόγραμμα και γλέντι για όλους τους παραβρισκόμενους, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Γιώργος Σοφιανίδης (Τοτόρος) στην λύρα-τραγούδι, ο Γιάννης Λαζαρίδης μουσική-τραγούδι, ο Σάββας Σαναϊδης στο αγγείο, ο Σωκράτης Ορφανίδης στην λύρα, ο Παναγιώτης Ορφανιδης στο τραγούδι, ο Ρήγας Μπογδάνης στα πλήκτρα και ο Στέλιος Μωϋσιάδης στα κρουστά.

-      Την Κυριακή  30 Ιουνίου 2024,  οι  εκδηλώσεις «ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2024», περιλαμβάνουν μια μεγάλη βραδιά ποντιακής μουσικής , χορού και διασκέδασης, με τον Θεόφιλο Πουταχίδη . Στην καλλιτεχνική επιμέλεια , ο Σπύρος Παναγιωτίδης είναι στα πλήκτρα, , ο Γιώργος Μάντσος στο κλαρίνο, ο Θοδωρής Μαυρίδης είναι στα τύμπανα και ο Κλεάνθης Σιαμλίδης στο νταούλι.

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερ&iota…

Σαν σήμερα 29 Ιουνίου

Σαν σήμερα 29 Ιουνίου


Σαν σήμερα 29 Ιουνίου Μια ματιά στην ιστορία του τόπου …

Άλλοι πλανήτες...

Άλλοι πλανήτες...


Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Κεντροαριστερά: Δεν είναι θέμα συσκευασίας, αλλά περιεχομένου (του Λεωνίδα Βατικιώτη)

Κεντροαριστερά: Δεν είναι θέμα συσκευασίας, αλλά περιεχομένου (του Λεωνίδα Βατικιώτη)


Οι συνέπειες από τις εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμ…

Τετάρτη 3 Ιουλίου: Ο καιρός και οι θερμοκρασίες σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Σέρβια,  Βελβεντό, Ποντοκώμη, Μεσόβουνο, Αιανή, Αμύνταιο, Ακρινή, Βλάστη, Κρόκο
Η άγρια κοιλάδα Βάλια Κίρνα μπροστά στα μάτια σας ! | video - φωτογραφίες - κείμενο, Αργύρης Παφίλης
Τα μικρά υδροηλεκτρικά (ΜΥΗΕ) ως ΑΠΕ και οι κίνδυνοι για το νερό, ως φυσικού δημόσιου αγαθού (Γράφει ο Γιώργος Καραβίδας)