ΕΟΡΔΑΙΑ SOS: Εμείς είμαστε έτοιμοι για το Βέρμιο, εσείς;;

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με την δυστοπία πλέον συγκατοικούμε, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, συγκάτοικος με την αδιαφορία μας, με τον παραλογισμό μας, τον τομαρισμό μας.

Το πρώτο στάδιο στα μπετά στο ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψυλής Τάσης) έχει ολοκληρωθεί (σημερινή πληροφορία), η ταφόπλακα άρχισε να χτίζεται, άντε με το καλό και τα επόμενα στάδια.

Η ευθύνη μας πλέον παίρνει μορφή, παίρνει σάρκα και οστά, για όλους μας, το έχουμε πει εκατοντάδες φορές και το επαναλαμβάνουμε.

Δήμαρχε, δεν αρκούν οι προσφυγές, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε το έγκλημα, έστω και τώρα να σώσουμε το βουνό μας. Υπάρχει η πολιτική βούληση;

Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει.

Δεν είναι εύκολο το ξέρουμε, όμως πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, υπάρχει απόλυτη ομοφωνία στο θέμα αυτό.

Εμείς είμαστε έτοιμοι. Εσείς;

Μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε είμαστε λίγοι, δεχόμαστε καθημερινά χαρακτηρισμούς ΄΄υποψιασμένοι΄΄ , ΄΄ψεκασμένοι΄΄ και πολλά ακόμα χαριτωμένα.

Εσείς όμως εκπροσωπείτε την Εορδαία, τους κατοίκους της , έχετε εκφραστεί κατ΄ επανάληψη κατηγορηματικά αντίθετος, αποδείξτε το πλέον έμπρακτα.

Δεν αναφέρομαι καθόλου πλέον στην Περιφέρεια, ένα στημένο πανηγύρι της ΄΄αυτοψίας΄΄ , έκαναν το καθήκον τους, αποδείχτηκε η ΄΄νομιμότητα΄΄ των εργασιών και σύντομα θα βγει το πόρισμα, το οποίο φυσικά θα είναι θετικό στη συνέχεια των εργασιών.

Έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που ανέλαβαν, ποτέ δεν αναφέρθηκε το παραμικρό, κατά κόρον οι καταγγελίες μας, οι κινητοποιήσεις μας.

Και η Περιφέρεια αγρόν ηγόραζε , πριν από δυο περίπου μήνες κάναμε παρέμβαση στο Περιφερειακό ,αναφερθήκαμε στο έγκλημα, δεν είπαν όμως ούτε μια λέξη, σαν να μην είχε ειπωθεί τίποτα απολύτως.

Ώσπου έγινε από εμάς μια παρέμβαση προ ημερήσιας διάταξης, δεν ήταν να αδιαφορήσουν, ήταν καλά δομημένη, έδειχνε ξεκάθαρα αυτό που γίνεται και αναγκαστικά ασχολήθηκαν (όπως ασχολήθηκαν…) με το θέμα.

Δεν περιμένουμε τίποτα από το πόρισμα, θεατρική παράσταση ήταν , όλα καλά και άγια ήταν και συνεχίζουμε το έργο μας…

Εμείς όμως πολύ σύντομα, με Φορείς, Συλλόγους, Παρατάξεις και όποιο άλλο θεσμικό όργανο θέλει να συμμετέχει, θα οργανώσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.

Για μια ακόμη φορά θα το επιχειρήσουμε, θα προσπαθήσουμε να σώσουμε αυτό το μυθικό βουνό που λέγεται Βέρμιο.

 

Δημοφιλή Νέα

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το "Χρώμα Ψυχής" της Αριστέας Αδαμίδου


Η Αριστέα Αδαμίδου γράφει:  Πριν από μερικά χρόνια, …

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά


Ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμ…

Λογοτεχνική προσέγγιση με τη ματιά μιας λαογράφου στο βιβλίο «Η ΟΔΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ», του συγγραφέα κ. Στρατή Οικονόμου, Επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ)
Ο καιρός Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!

Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!


«1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτ…

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία


Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στις παρακάτω θέσε…

16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στους μαγευτικούς Φιλιππαίους Γρεβενών, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου | Διοργάνωση Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας