ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ: Καλεί σε κινητοποίηση για την τηλεθέρμανση στις 12 Ιούλη στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κάλεσμα σε όλο το λαό της Εορδαίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στη μεθόδευση του Δήμου Εορδαίας,

της κυβέρνησης και της ΔΕΗ που θέλουν να μας φορτώσουν αυξήσεις και χρέη», απευθύνει το ΠαράρτημαΠτολεμαΐδας του ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ. Θα γίνει στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας την Παρασκευή 12 Ιούλη στις 8 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον της τηλεθέρμανσης και μόνο ανησυχία και προβληματισμό μας προκαλούν Αμέσως μετά τις εκλογές η δημοτική αρχή του κ. Πλακεντά έκανε προσπάθεια να ανεβάσει την τιμή της τηλεθέρμανσης κατά 63% με τον ΦΠΑ. Όμως οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις συνδικάτων και κατοίκων της πόλης μας ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να αποσύρει έστω και προσωρινά την αύξηση με αποτέλεσμα κάθε οικογένεια στην πόλη μας να γλιτώσει 300-400 ευρώ για την περίοδο 2023-2024 σε μια εποχή μεγάλης ακρίβειας σε καύσιμα, τρόφιμα, ρεύμα κλπ.

Φυσικά δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι το ζήτημα έκλεισε. Κάθε άλλο! Παρόλο που ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τον λαό της Πτολεμαΐδας ότι θα φέρει το θέμα μέσα σε ένα 15ήμερο σε συζήτηση στο ΔΣ, η όποια ενημέρωση έγινε μόνο μέσα από πίεση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με τις Αναφορές και τις Ερωτήσεις που κατέθετε επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τότε μέχρι και σήμερα η δημοτική αρχή του κ. Πλακεντά μαζί με τους άλλους δυο δημάρχους, της Κοζάνης και του Αμυνταίου, που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση, συναντήθηκαν τρεις φορές με τον υπουργό Ενέργειας και διαπραγματεύονται χωρίς να ενημερώνουν τον λαό, στην κυριολεξία πίσω από την πλάτη του, το πώς και πόσο θα φορτώσουν αυξήσεις στην πλάτη του για το κοινωνικό αγαθό που λέγεται θέρμανση. Αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι φυσικά οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα προκληθούν, κυρίως από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και όλο τον λαό».

Αντί λοιπόν, τονίζει το Σωματείο, «οι τρεις δήμαρχοι να συντονιστούν για να κρατήσουν τους εναπομείναντες σταθμούς και ορυχεία ανοιχτά, αντί να παλέψουν για να έχουμε μείωση και όχι αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, απεργάζονται σχέδια σε βάρος του λαού. Γιατί γίνεται αυτό; Είναι χειροπόδαρα δεμένοι και δεσμευμένοι αφού είναι καθ’ ομολογία τους "αρωγοί στην εθνική προσπάθεια της απολιγνιτοποίησης"».

Από την πρώτη στιγμή, επισημαίνει το Σωματείο, «είχαμε καλέσει τον λαό σε ετοιμότητα όταν έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και δυναμικά να αποτρέψουμε την όποια αύξηση θέλουν να επιβάλουν.

Τώρα είναι αναγκαίο να νιώσουν την ανάσα του λαού έτσι που να μην παζαρεύουν αύξηση της τιμής της KWH από τα 40 ευρώ που είναι σήμερα, στα 85 ευρώ.

Ο λαός δεν αναγνωρίζει χρέη εκατομμυρίων ευρώ που τον καλούν να πληρώσει. Η θέρμανση είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να δίνεται και ανταποδοτικά για τη χρόνια εκμετάλλευση και καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εδώ και δεκαετίες.

Είναι αναγκαίο να κρατηθούν οι εναπομείναντες λιγνιτικοί σταθμοί και ορυχεία ηλεκτρικής ενέργειας με σύγχρονες περιβαλλοντικές τεχνολογίες που υπάρχουν για τη συγκράτηση των ρύπων CO2 (διοξειδίου του άνθρακα)».

«Ο αγώνας για φθηνή θέρμανση συνεχίζεται για:

  • Να μην κλείσουν οι σταθμοί και τα ορυχεία. Να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο το φαινόμενο της μετανάστευσης και της ερημοποίησης και φυσικά μπαίνει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες το μέλλον της τηλεθέρμανσης.

  • Να επεκταθεί η τηλεθέρμανση σε όλα τα χωριά της Εορδαίας και μέχρι τότε να διεκδικηθεί επιπλέον επίδομα λόγω καιρικών συνθηκών», καταλήγει ο ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ.

https://www.902.gr/

 

Δημοφιλή Νέα

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το

Μετά από πέντε χρόνια ξαναγεννιέται το "Χρώμα Ψυχής" της Αριστέας Αδαμίδου


Η Αριστέα Αδαμίδου γράφει:  Πριν από μερικά χρόνια, …

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι είναι από τα δικά μου τα παιδιά


Ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμ…

Λογοτεχνική προσέγγιση με τη ματιά μιας λαογράφου στο βιβλίο «Η ΟΔΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ», του συγγραφέα κ. Στρατή Οικονόμου, Επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ)
Λογοτεχνική προσέγγιση με τη ματιά μιας λαογράφου στο βιβλίο «Η ΟΔΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ», του συγγραφέα κ. Στρατή Οικονόμου, Επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ)
Ο καιρός Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!

Μαρία Καρυστιάνου: «1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτερα… επιτέλους!


«1,5 χρόνο μετά , η δικαιοσύνη σπρώχνει το μαχαίρι βαθύτ…

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία

Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στη Δυτική Μακεδονία


Τεχνική εταιρεία αναζητά προσωπικό στις παρακάτω θέσε…

16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στους μαγευτικούς Φιλιππαίους Γρεβενών, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου | Διοργάνωση Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας