Ενδοικογενειακή βία / Πάνω από 300 συλλήψεις σε μια εβδομάδα – Νέο περιστατικό στην Λήμνο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση με την ενδοικογενειακή βία στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι την εβδομάδα από 15 έως 21 Ιουλίου και τις κλήσεις που έγιναν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, καταγράφηκαν 927 περιστατικά.

Χορηγήθηκε panic button σε 184 γυναίκες θύματα.

Τα περιστατικά τα οποία κλήθηκαν οι αστυνομικοί τελικά να διαχειριστούν ήταν 534 και σημειώθηκαν 338 συλλήψεις.

Επίσης, εννέα γυναίκες θύματα χρειάστηκε να μεταφερθούν, συνοδευόμενες από οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε δομές, ενώ χρειάστηκε να εξεταστούν από ιατροδικαστή ή να διακομιστούν σε νοσοκομείο και 17 θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Στο μεταξύ, νέο περιστατικό με θύμα μια μητέρα τεσσάρων παιδιών και δράστη τον 58χρονος σύζυγό της καταγράφηκε στη Λήμνο. Η μητέρα κατέφυγε στο νοσοκομείο του νησιού χτυπημένη στο κεφάλι και οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Της ζήτησαν να τους αποκαλύψει τι έχει συμβεί και τότε ανέφερε ότι λίγο νωρίτερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε έναν διαπληκτισμό με τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την έβρισε, απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, την απώθησε με βία με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της σε μία εσωτερική πόρτα του σπιτιού και να καταφύγει στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και για εξετάσεις.

Ενημερώθηκε η αστυνομία, έγιναν αναζητήσεις τελικά στις 11 η ώρα το βράδυ της ίδιας ημέρας ο 58χρονος πήγε παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/ 

Δημοφιλή Νέα

Όταν ο Παντελής Καραλευθέρης «ξέχασε» ότι είχε προτείνει δωρεάν τηλεθέρμανση στην περιοχή μας από τη ΔΕΗ... Γιατί όμως ? (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 6:00 μ.μ. στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Εορδαίας από Σωματεία και Φορείς. Ούτε ευρώ αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης - Δεν χρωστάμε – Μας χρωστάνε!
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από το
Όλοι οι γονείς στο πόδι! - Σύλλογοι γονέων με αφορμή το θέμα της τηλεθέρμανσης και της επικείμενης αύξησής της
Διεθνής ημέρα αγρότισσας (Γράφει η Μάγδα Ανδρονικίδου)

Διεθνής ημέρα αγρότισσας (Γράφει η Μάγδα Ανδρονικίδου)


Η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας καθιερώθηκε για πρώτη φο…

ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ:
Μεσόβουνο Εορδαίας (1941-2024) | Εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου - Το πρόγραμμα
Μεσόβουνο Εορδαίας 1941 - Εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 (video)