Πανώλη: Απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στην απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση και σφαγή σε όλη τη χώρα αναγκάστηκε να καταφύγει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τον εντοπισμό κρούσματος πανώλης και στην Πελοπόννησο μετά τη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα εντοπίστε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μεσινό του Δήμου Συκιώνος στην Κορινθία. Και σε αυτή την περιοχή ορίστηκαν οι δύο ζώνες ελέγχου και επιτήρησης των 3 και των 10 χλμ. που εισέρχεται και στην Αχαΐα.

Στη Θεσσαλία το πρόβλημα μεγαλώνει αφού εντοπίστηκε κρούσμα και στη Φαλάνη στη Λάρισα. Ωστόσο ακόμα επίσημα δεν υπάρχει απάντηση πως έφτασε η πανώλη των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα. Δείγμα της επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους να προστατέψει τους κτηνοτρόφους από μια επικίνδυνη ζωονοσο που μπορεί να ξεκληρισει τα αιγοπροβατα της Ελλάδας.

Ήδη η ζημιά είναι σημαντική σε Λάρισα και Τρίκαλα όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε 22 μονάδες και έχουν θανατωθεί 7.177 ζώα και τις επόμενες μέρες θα θανατωθούν 9.257 ζώα. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας στις έως τώρα ζώνες επιτήρησης στη Θεσσαλία.Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της ΕΕ δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας δέχτηκε τα εύσημα για το πλάνο δράσης της».

Όμως η ΕΕ έχει τεράστιες ευθύνες διότι με βάση την ΚΑΠ απαγορεύει τους συνοριακούς ελέγχους για ζωονόσους μεταξύ των κρατών μελών. Δεν επιτρέπει επίσης την γενική απαγόρευση εισαγωγής ζώων μεταξύ χωρών μελών με αποτέλεσμα αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις να έχει μετατρέψει τη Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι και απόδειξη είναι η είσοδος και η διασπορά της πανώλης των αιγοπροβάτων.

https://www.imerodromos.gr/

 

Δημοφιλή Νέα

Η άγνωστη ιστορία της Μυροφόρα Καραγιαννίδου από το Μεσόβουνο. Ήταν στην ίδια φυλακή με τον Νίκο Μπελογιάννη τις ημέρες της εκτέλεσής & της γέννησης του γιού του από την Έλλη Παππά.
Ο Σούλης Αϊβαζίδης στις
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Δίνουμε αγώνα για την επιβίωσή μας
Φωτογραφίες και βίντεο από τη διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Τα βιβλία ποίησης της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ

Τα βιβλία ποίησης της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ


Τα βιβλία ποίησης της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ.    …

Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι - Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική σε Α’ & Β’ Τοπικό
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την επίσκεψη του Υπ. Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου στην Κοζάνη:
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου - Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου - Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων