"Δυο τρεις φορές κουτρουβαλιάστηκα άσχημα από μεγάλο ύψος, δεν το ’βαλα όμως κάτω"... [ Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης ]

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "- Μέσα Αυγούστου φεύγανε οι φαντάροι της θερινής διαβίωσης, αφήνοντας πίσω τις σιωπές του δάσους,

τα σκαμμένα ορύγματα για τον εσωτερικό εχθρό, κάποια χιλιόμετρα από καλώδια ασυρμάτου για τις ορειβασίες και μπόλικα πορνοπεριοδικά ανάμεσα στα σκουπίδια και στ’ αποφάγια τους. Την επόμενη μέρα έπαιρνα το ποδήλατο και εξορμούσα για να βρω όσο το δυνατόν περισσότερα τέτοια περιοδικά, τα κρατούσα καμιά βδομάδα και ύστερα τα ’βγαζα στη μαύρη αγορά, πενήντα γκαζές όσα είχανε φωτογραφίες, είκοσι πέντε όσα ήτανε με σκίτσα. Δεν παρέλειπα βεβαίως να πηγαίνω στα απογευματινά μαθήματα κατηχητικού που έκανε ο δάσκαλος και μια φορά τον μήνα στον εξομολόγο.

Αρχή μεταπολίτευσης όλα αυτά, οπότε οι εσωτερικοί μου εχθροί κατέβηκαν απ’ τα άλογα, παράτησαν τα αμπέχονα και ξύρισαν τις γενειάδες, για να βγάλουν βυζιά, να πετάξουν τουρλωτούς κώλους και να κυκλοφορούν μ’ εσώρουχα. Δυστυχώς οι μάχες που ’δινα απ’ τα ορύγματα του στρατού εναντίον όσων απειλούσαν τα ιερά του έθνους και τα όσια της ηθικής ήταν εξ υπαρχής ενδοτικές και ηττημένες. Μάζευα μετά τις ενοχές, έπαιρνα το καλώδιο του ασυρμάτου και πήγαινα για ορειβασία στις πιο απόκρημνες πλαγιές. Δυο τρεις φορές κουτρουβαλιάστηκα άσχημα από μεγάλο ύψος, δεν το ’βαλα όμως κάτω".

 

 Π.Χ. - Δυτικά του Βάλτου

 

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αφιερωμένο σε όλους τους προκλητικούς
Φωτογραφίες από το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κοζάνη το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη | Μουσικό αφιέρωμα «50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» - Ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη - συναυλία με την Γλυκερία | kozani.tv
ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)

ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας: Εγγραφές από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για τη νέα περίοδο λειτουργίας των τμημάτων
Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην αυλή του Φιλοπρόοδου Σύλλογος Κοζάνης - Παράσταση λόγου και μουσικής «Φύλλο χρυσό του ανέμου μη κατεβείς στη Γη»
Αυθαίρετα συμπεράσματα…

Αυθαίρετα συμπεράσματα…


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το Tvxs.gr.

Ο Κωνσταντίνος Στόκκος για τη ΜΕΘ Κοζάνης : Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν. Το ερώτημα είναι γιατί...
Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος


Σαν σήμερα,14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε από τη ζωή ο Στέλιο…