Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε Κοζάνης: Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΣΕΑ των συνταξιούχων το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεν βγαίνουν λοιπόν όλοι χαμένοι από την ακρίβεια. Το κράτος γεμίζει τα ταμεία με έμμεσους φόρους και οι μεγαλέμποροι συνεχίζουν να κάνουν χρυσές δουλειές.

Κέρδη και λαϊκές ανάγκες δεν συναντιούνται πουθενά. Για να πάρει ο λαός ανάσα από την ακρίβεια, πρέπει να χάσουν το κεφάλαιο και το κράτος του, δυναμώνοντας τη σύγκρουση με την πολιτική του κέρδους

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εμείς οι συνταξιούχοι, που χρόνια τώρα βιώνουμε τις πιο βάρβαρες περικοπές στις συντάξεις μας, στα πληρωμένα δώρα μας και σ΄ όλα μας τα δικαιώματα που τα ‘χουμε διπλοπληρώσει δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή - τραπεζίτη, που τώρα υποφέρουμε από την ακρίβεια και την φτώχεια, συνεχίζουμε τους αγώνες μας μέχρι να δοθούν επαρκείς και άμεσες λύσεις στα προβλήματά που μας έγιναν βραχνάς και έχουν τσακίσει την ζωή μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτό τον δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια που άδικα μας έχουν στερήσει και συνεχίζουν να μας στερούν όλες οι κυβερνήσεις.

Με τσακισμένες τις συντάξεις, την ακρίβεια και τη φοροληστεία που συνεχίζουν «ακάθεκτες» συρρικνώνοντας παραπέρα το εισόδημά μας , η κυβέρνηση ετοιμάζεται από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει άλλο ένα πακέτο μέτρων κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στα μνημόνια διαρκείας που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν στον ελληνικό λαό, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν στο κεφάλαιο σήμα επιτάχυνσης των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων».

Το «καλάθι» για μας, τα λαϊκά στρώματα, δεν είναι απλά μικρό αλλά τρύπιο. Μπούσουλας της κυβερνητικής πολιτικής ήταν και παραμένουν οι «δημοσιονομικές αντοχές» και τα ματωμένα πλεονάσματα, «αφού τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα και "λεφτόδεντρα" δεν υπάρχουν», όπως επαναλαμβάνουν για πολλοστή φορά την ώρα που ετοιμάζουν και νέους παχυλούς «μποναμάδες» και πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους, με μπούσουλα και τα «προαπαιτούμενα» του περιβόητου Ταμείου Ανάκαμψης. Όλα αυτά με πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή και τους ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και λοιπούς, που μιλάνε για τη «χαμηλή απορροφητικότητα» των σχετικών κονδυλίων, βάζοντας πλάτη για την επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου.
Όλες αυτές οι πολιτικές, οι νόμοι και οι οδηγίες, έχουν στόχο να εξασφαλίσουν πως η μεγάλη εργοδοσία και στη χώρα μας θα συνεχίσει να βγάζει κέρδη, ακόμα περισσότερα και ακόμα γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της.

Απέναντι σε αυτό το «μαύρο μέτωπο» κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ και των κομμάτων της, για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μονόδρομος είναι η ενίσχυση του αγώνα μέσα από τα ταξικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φορείς επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στοχεύοντας και τη «ρίζα» του κακού, την καπιταλιστική κερδοφορία και την πολιτική που την υπηρετεί τσακίζοντας τον λαό.

Συνάδελφοι, Είναι αδίστακτοι!

Με την στήριξη ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ και την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας, συντελείται μια γενοκτονία διαρκείας από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Η Μέση Ανατολή βράζει, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ στις γύρω χώρες, το Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη φέρνουν όλο και πιο κοντά την γενικότερη ανάφλεξη. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εφοπλιστές και βιομήχανοι θέλουν να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις στους τεράστιους ανταγωνισμούς που οξύνονται παγκόσμια. Αυτός είναι ο λόγος που μπλέκουν τη χώρα μας σε τουλάχιστον δυο πολεμικά μέτωπα, που δίνουν όπλα στην Ουκρανία, που κάνουν κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, πρόβες βομβαρδισμών όπως αυτός στην Υεμένη. Αυτή είναι η ασφάλεια και η σταθερότητά τους. Δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ξοδεύονται για τη σφηγκοφωλιά του ΝΑΤΟ, για να συνοδεύει τα βαπόρια των εφοπλιστών ελληνική φρεγάτα. Η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων, κινδυνεύει να βρεθεί μέσα στη δίνη ενός γενικευμένου πολέμου, για να συνεχίζουν να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο!   Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 17:00, ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

(Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία Κοζάνης, ώρα 2,30μμ. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Τηλεφ. συμμετοχής: 6945377373 και 6975728838). 

 

800

 

Δημοφιλή Νέα

Αφιερωμένο σε όλους τους προκλητικούς
Φωτογραφίες από το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κοζάνη το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη | Μουσικό αφιέρωμα «50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» - Ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη - συναυλία με την Γλυκερία | kozani.tv
ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)

ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας: Εγγραφές από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για τη νέα περίοδο λειτουργίας των τμημάτων
Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην αυλή του Φιλοπρόοδου Σύλλογος Κοζάνης - Παράσταση λόγου και μουσικής «Φύλλο χρυσό του ανέμου μη κατεβείς στη Γη»
Αυθαίρετα συμπεράσματα…

Αυθαίρετα συμπεράσματα…


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το Tvxs.gr.

Ο Κωνσταντίνος Στόκκος για τη ΜΕΘ Κοζάνης : Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν. Το ερώτημα είναι γιατί...
Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος


Σαν σήμερα,14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε από τη ζωή ο Στέλιο…