Το ρεύμα “καίει” τον λαό: Τιμές “φωτιά” τον Σεπτέμβριο – Τρίτη ακριβότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στα ύψη θα είναι η τιμή του ρεύματος και τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αυξήσεις του τελευταίου διμήνου (Ιούλιος – Αύγουστος) όχι μόνο παραμένουν αλλά – όπως όλα δείχνουν – είναι υπαρκτός ο

κίνδυνος να υπάρξουν και νέες.

Για δεύτερη μέρα χτες καταγράφηκε άνοδος στο ενεργειακό χρηματιστήριο, που ξεπέρασε κατά πολύ τον μέσο όρο του μήνα. Συγκεκριμένα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 142,86 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ χτες αυξήθηκε κατά 15,18% και θα κινηθεί στα 164,55 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ο μέσος όρος του Αυγούστου βρισκόταν ήδη πολύ ψηλά, στα 123,79 ευρώ! Να σημειωθεί δε ότι χτες υπήρξε άνοδος και στην τιμή του φυσικού αερίου.

Με τη σημερινή τιμή χονδεμπορικής στα ανωτέρω επίπεδα η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση με το υψηλότερο κόστος στην Ε.Ε., οριακά πίσω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (με 189,68 ευρώ αμφότερες), με ακριβότερη τη Σλοβενία (197,11 ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τις τιμές του ρεύματος στην Ελλάδα, με τον μέσο όρο του μήνα στα 123,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα, είναι ορατό το ενδεχόμενο να αυξηθεί και να ψαλιδιστεί η διαφορά με τον Ιούλιο (-8,6%), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τιμές λιανικής που θα ανακοινωθούν για τον Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είχαν εκτοξευτεί ξανά μέσα σε λίγες μόλις μέρες και τότε η κυβέρνηση προσπαθούσε να το αποδώσει στην αύξηση της ζήτησης λόγω καύσωνα, συγκαλύπτοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο που παίζει το Χρηματιστήριο Ενέργειας, στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης» αγοράς, για τη διασφάλιση υψηλής κερδοφορίας στο κεφάλαιο σε βάρος της τσέπης και των αναγκών του λαού.

ΠΗΓΗ: https://www.imerodromos.gr/

Δημοφιλή Νέα

Αφιερωμένο σε όλους τους προκλητικούς
Φωτογραφίες από το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κοζάνη το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη | Μουσικό αφιέρωμα «50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» - Ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη - συναυλία με την Γλυκερία | kozani.tv
ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)

ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας: Εγγραφές από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για τη νέα περίοδο λειτουργίας των τμημάτων
Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην αυλή του Φιλοπρόοδου Σύλλογος Κοζάνης - Παράσταση λόγου και μουσικής «Φύλλο χρυσό του ανέμου μη κατεβείς στη Γη»
Αυθαίρετα συμπεράσματα…

Αυθαίρετα συμπεράσματα…


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το Tvxs.gr.

Ο Κωνσταντίνος Στόκκος για τη ΜΕΘ Κοζάνης : Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν. Το ερώτημα είναι γιατί...
Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος


Σαν σήμερα,14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε από τη ζωή ο Στέλιο…