«Ψαλίδι» στο επίδομα ανεργίας: Ποιες κατηγορίες θα λαμβάνουν μόλις το 50% του κατώτατου μισθού

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αυξημένο κατά τους πρώτους μήνες, αλλά μειωμένο τους υπόλοιπους, θα είναι το νέο επίδομα ανεργίας,

που αλλάζει τρόπο και κριτήρια χορήγησης, παρά τις αρχικές διαρροές και εξαγγελίες ότι θα είναι ανταποδοτικό και θα πηγαίνει αναλογικά με τον τελευταίο μισθό του εργαζόμενου.

Ένα Κεντρικό Μητρώο Επιδομάτων δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ελέγξει το ύψος των επιδομάτων, που κατευθύνονται και ποιοί είναι οι δικαιούχοι, ενώ ετοιμάζονται περικοπές στο επίδομα ανεργίας.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει αλλαγές στην πολιτική των επιδομάτων, χωρίς να μειωθεί ο συνολικός προϋπολογισμός των δαπανών τους, καθώς διαπιστώνεται ότι το ισχύον πλαίσιο και τα κριτήρια χορήγησης τους δημιουργεί φαινόμενα κατάχρησης και αδικιών.

Βασική αλλαγή είναι ότι οι δικαιούχοι δε θα λαμβάνουν όλο το ποσό σε χρήμα αλλά σε προπληρωμένη κάρτα που θα την εξαργυρώνουν με συγκεκριμένους τρόπους και όχι όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2025 όλα σχεδόν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται κατά 50% μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Πηγή: www.rosa.gr

Δημοφιλή Νέα

Αφιερωμένο σε όλους τους προκλητικούς
Φωτογραφίες από το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κοζάνη το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη | Μουσικό αφιέρωμα «50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» - Ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη - συναυλία με την Γλυκερία | kozani.tv
ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)

ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας: Εγγραφές από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για τη νέα περίοδο λειτουργίας των τμημάτων
Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην αυλή του Φιλοπρόοδου Σύλλογος Κοζάνης - Παράσταση λόγου και μουσικής «Φύλλο χρυσό του ανέμου μη κατεβείς στη Γη»
Αυθαίρετα συμπεράσματα…

Αυθαίρετα συμπεράσματα…


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το Tvxs.gr.

Ο Κωνσταντίνος Στόκκος για τη ΜΕΘ Κοζάνης : Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν. Το ερώτημα είναι γιατί...
Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος


Σαν σήμερα,14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε από τη ζωή ο Στέλιο…