ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ και ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!! (γράφει ο Στέργιος Μποζίνης)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ανακοίνωσαν πρόωρη απολιγνιτοποίηση το 2019. Κάθε χρόνο όμως προκύπτουν νέες ενεργειακές κρίσεις.

Και ο λιγνίτης πάντα χρειαζεται. Μας ανακοίνωσαν πάλι περισπούδαστα και βιαστικά απο το ΥΠΕΝ ότι ο λιγνίτης είναι ακριβός , κοστίζει 120€/MWh και τον έβγαλαν άρον άρον από το μείγμα. Μάλιστα τον Ιούλιο η τιμή χονδρικής έκλεισε στα 135€/Mwh! Η ΔΕΗ, συντονισμένα την ιδια μέρα ανακοίνωσε, ότι θα κλείσει όλες τις μονάδες λιγνίτη μέχρι τα τέλη το 2025 ! Δηλ. τη νέα Υπερσύγχρονη Πτολ5 ,σαν αυτές που πρόσφατα έβαλε σε λειτουργία η Γερμανία. Που σήμερα έχει στο μείγμα 30% λιγνιτες. Σε σταθερή βάση μέχρι το 2038. Η δε Πολωνία και η Τσεχία μέχρι το 2050.

Σήμερα μετά τα προβλήματα στην Ουκρανία, την έλλειψη υδροηλεκτρικης επάρκειας στη Ρουμανια ,ξαναβάλαν το λιγνίτη να σώσει την παρτίδα και την πατρίδα. Τα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια του λιγνίτη όμως δεν έχουν διακόπτες άναψε σβήσε.Καταπονούνται και καταστρέφονται όταν αναβοσβήνουν. Τα ορυχεία πρέπει να έχουν πολυετή σχέδια εκμετάλλευσης και μόνιμη λειτουργία για να ανταποκρίνονται στις κρίσεις. Αλήθεια πώς χαράζεται η Ενεργειακή πολιτική? Στο πόδι?

Αυτό στη γλώσσα των νόμων της μεταλλευτικής αποτελεί ληστρική εκμετάλλευση. Και γίνεται υπέρ ξένων και εισαγόμενων πόρων με τεράστια συναλλαγματική απώλεια .

Τι εχουν να πουν οι ιθύνοντεςτου ΥΠΕΝ και της ιδιωτικής ΔΕΗ?

*Ο Στέργιος Μποζίνης είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με τη "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" και πρώην Δντης Ανθρ. Δυναμικού ΛΚΔΜ στην εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε.

 

Δημοφιλή Νέα

Αφιερωμένο σε όλους τους προκλητικούς
Φωτογραφίες από το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Κοζάνη το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη | Μουσικό αφιέρωμα «50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή» - Ομιλία από τον Δημήτρη Αρβανιτάκη - συναυλία με την Γλυκερία | kozani.tv
ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)

ΕΛΛΑΔΑ 2.027 - Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά ! (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας: Εγγραφές από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου για τη νέα περίοδο λειτουργίας των τμημάτων
Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην αυλή του Φιλοπρόοδου Σύλλογος Κοζάνης - Παράσταση λόγου και μουσικής «Φύλλο χρυσό του ανέμου μη κατεβείς στη Γη»
Αυθαίρετα συμπεράσματα…

Αυθαίρετα συμπεράσματα…


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου για το Tvxs.gr.

Ο Κωνσταντίνος Στόκκος για τη ΜΕΘ Κοζάνης : Μάλλον κάποιοι δεν θέλουν. Το ερώτημα είναι γιατί...
Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε ο Στέλιος


Σαν σήμερα,14 Σεπτέμβρη του 2001 έφυγε από τη ζωή ο Στέλιο…