50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ» - Mε τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών οι εκδηλώσεις και στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Πτολεμαΐδα,

οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών. Το φεστιβάλ πέτυχε να κάνει πράξη το σύνθημά του, «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο. Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός».

Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ξεκίνησαν με θεματική συζήτηση, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στην συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε προβληματισμός γύρω από ζητήματα ενέργειας στην περιοχή, αλλά και από την πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ.

Η βραδιά της πρώτης μέρας έκλεισε με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Μουσικόραμα», το οποίο παρουσίασε αφιέρωμα σε παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής, που άναψαν το κέφι.

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων σφράγισε τη θέση της στην Ιστορία του Φεστιβάλ στην πόλη της Πτολεμαΐδας, με τη μαζική πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η ροκ μπάντα «MusiX» έδωσε μια δυναμική και νεανική νότα στη βραδιά, ξεσηκώνοντας το κοινό με τους ρυθμούς της. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η μεγάλη συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τους «Ρεβάνς», οι οποίοι δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, όπου καλλιτέχνες και κοινό έγιναν ένα.

VIDEO:

 

Δημοφιλή Νέα

Ζητούνται άτομα για εργασία από το Super market
Εκδήλωση - συζήτηση για την
Σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην αυλή του Φιλοπρόοδου Σύλλογος Κοζάνης - Παράσταση λόγου και μουσικής «Φύλλο χρυσό του ανέμου μη κατεβείς στη Γη»
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποχαιρετά τον Αντώνη Φώσκολο:

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποχαιρετά τον Αντώνη Φώσκολο: "Καλό ταξίδι κ. καθηγητά"


Λαμπρός επιστήμονας, διακεκριμένος καθηγητής, πρωτοπό…

Μάνος Λοΐζος: Μελωδός της καρδιάς και του αγώνα,

Μάνος Λοΐζος: Μελωδός της καρδιάς και του αγώνα, "έφυγε" σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 1982


Σαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 1982, έφυγε από τη ζωή ο μελωδός…

Γάζα - Η άλλη πλευρά της γενοκτονίας: Πάνω από 22.000 Παλαιστίνιοι με μόνιμη αναπηρία ή βαρύτατους τραυματισμούς
Α’ Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Ο πίνακας των σκόρερ μετά την 1η αγωνιστική

Α’ Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Ο πίνακας των σκόρερ μετά την 1η αγωνιστική


Πραγματοποιήθηκε η «πρεμιέρα» του Α’ Τοπικού Ε.Π.Σ. Κο…