Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π.Ε Κοζάνης για την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας από όλους τους αρμόδιους φορείς για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Οι εκβιασμοί της ΔΕΗ του κ. Στάση, η σιωπηλή ανοχή της κυβέρνησης, η όψιμη παρέμβαση του «ανεξάρτητου» κ. Αμανατίδη και φυσικά η αδυναμία παρέμβασης των Δήμων είχαν σαν αποτέλεσμα το μόνο που ξέρει να κάνει η ΝΔ, αύξηση στην τιμή, μεταβιβάζοντας το πρόβλημα και φυσικά το κόστος στους ήδη φτωχοποιημένους πολίτες.

Οι κάτοικοι των Δήμων που θερμαίνουν τα σπίτια τους με την τηλεθέρμανση θα επιβαρυνθούν έως και 70%.

Η νέα σύμβαση των Δήμων με τη ΔΕΗ είναι μονομερής και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της ΔΕΗ. Για τα επόμενα 17 χρόνια δεσμεύονται Δήμοι και πολίτες να παίρνουν Φυσικό Αέριο από τις μονάδες και οι Δήμοι υποχρεώνονται να υπογράψουν μια σύμβαση στην οποία αν δεν πληρώσουν-ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΗ η πληρωμή θα γίνεται από τον ΚΑΠ με αποτέλεσμα να μένουν άδεια τα ταμία των Δήμων.

Η ανάληψη των χρεών που δημιουργήθηκαν από τα τέλη ρύπων και την λειτουργία ηλεκτρολεβητών, με ευθύνη της ΔΕΗ πρέπει να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος. Όχι στην διακύμανση τιμών όπως με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτό πρέπει να είναι το προαπαιτούμενο, από την Περιφερειακή και Δημοτικές αρχές, για οποιαδήποτε μορφή διαπραγμάτευσης.

Όσο οι Δήμοι και ο Περιφερειάρχης δεν τολμούν να εναντιωθούν στις ορέξεις της ΔΕΗ-κυβέρνησης τόσο οι πολίτες ή θα κρυώνουν ή θα πληρώνουν ακριβά τη θέρμανση.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης θα είναι πάντα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και μαζί με τους πολίτες.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΝΕ ΠΕ Κοζάνης

Δημοφιλή Νέα

Όταν ο Παντελής Καραλευθέρης «ξέχασε» ότι είχε προτείνει δωρεάν τηλεθέρμανση στην περιοχή μας από τη ΔΕΗ... Γιατί όμως ? (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)
Κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 17 Οκτώβρη, στις 6:00 μ.μ. στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Εορδαίας από Σωματεία και Φορείς. Ούτε ευρώ αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης - Δεν χρωστάμε – Μας χρωστάνε!
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης: Kατά το ήμισυ Μεσοβουνιώτης, τιμή μου που το λέω ! (video)

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης: Kατά το ήμισυ Μεσοβουνιώτης, τιμή μου που το λέω ! (video)


"Η συγγραφική μου δραστηριότητα έχει την αφετηρία της…

Όλοι οι γονείς στο πόδι! - Σύλλογοι γονέων με αφορμή το θέμα της τηλεθέρμανσης και της επικείμενης αύξησής της
Αντώνης Παραστατίδης από το Μεσόβουνο:
Εκποίηση λόγω αλλαγής έδρας στα καταστήματα επίπλων

Εκποίηση λόγω αλλαγής έδρας στα καταστήματα επίπλων "ART IN HOUSE by Stauros Kalomenidis" στην Πτολεμαΐδα


Μια πραγματική ευκαιρία για την αγορά επίπλων στην Πτο…

Το Μαρτυρικό Μεσόβουνο Εορδαίας (video)

Το Μαρτυρικό Μεσόβουνο Εορδαίας (video)


Το Μαρτυρικό Μεσόβουνο

 Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 20 Οκτωβρίου


Από την εφορευτική επιτροπή που προέκυψε από την πρόσφ…