ΜΠΛΟΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ: Όλοι και Όλες στο συλλαλητήριο, σήμερα Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 17:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "ΜΠΛΟΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ".          

Μπλόκο στην κυβέρνηση και στη νέα ΚΑΠ, για την επιβίωση μας!

 

----------

----------

video:

Κάνοντας πράξη τις αγωνιστικές αποφάσεις μας, διοργανώνουμε συλλαλητήριο, την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 17:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Βάζουμε τα τρακτέρ μας μέσα στην πόλη για να δείξουμε ότι μας διώχνουν από τα χωράφια μας!

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν, καθώς και σωματεία, φορείς και η τοπική κοινωνία να δηλώσουν την στήριξή τους. Τα αιτήματά μας για ποιοτικά και φθηνά προϊόντα αφορούν ολόκληρο τον κόσμο.

Παραμένουμε ανυποχώρητοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε, συντονισμένοι πανελλαδικά, από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Διεκδικούμε:

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες. Αντίστοιχα για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις ζωονόσους, την καραντίνα.

Συγκεκριμένα στα μήλα, ροδάκινα, κεράσια, αμπέλια και αμύγδαλα να δωθούν αποζημιώσεις για το χαμένο εισόδημα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον ενίσχυση στα καλαμπόκια, στα σιτηρά και στα βιομηχανικά φασολάκια και αρακά τα οποία επλήγησαν από τους καύσωνες. Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για την απώλεια εισοδήματος λόγω της καραντίνας και την απαγόρευση να σφάζουν.

-- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, 7 λεπτά/Kwh στο ρεύμα με κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

-- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι οι μόνοι που πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς να καθορίζουν οι ίδιοι την τιμή και όχι μόνο δεν καρπώνονται την υπεραξία που παράγουν αλλά πωλούν με ανοιχτές τιμές πολλές φορές κάτω του κόστους παραγωγής.

-- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που αφορούν τις δηλώσεις ζημιάς του προηγούμενου διαστήματος.

-- Να πληρωθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλα τα προϊόντα που είχαν χαμηλή παραγωγή και δεν καλύπτουν το πλαφόν λόγω των καιρικών συνθηκών και νόσων. Να πληρωθεί η συνδεδεμένη καλαμποκιού σε όλους ανεξαρτήτως χάρτη.

-- Στήριξη των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων για το απαραίτητο εργατικό δυναμικό όπως οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟΥ

Δημοφιλή Νέα

Αυτή είναι η αλήθεια για τη ΔΙΑΔΥΜΑ - Από το 2020 συμφώνησε ουσιαστικά με την κυβέρνηση για την καύση σκουπιδιών ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης - kozani.tv)
Πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα βρέθηκε αγρότης του Μεσοβούνου Εορδαίας, σήκωσε τις μπροστινές ρόδες του τρακτέρ, προκάλεσε ζημιές σε κερασιές ! - Δείτε το Βίντεο
Ο Στέλιος Κούλογλου στο kozani.tv - Τι λέει ο δημοσιογράφος & πρώην ευρωβουλευτής για τις αλλαγές παγκοσμίως, τους πολέμους, τους νέους ευρωπαϊκούς εξοπλισμούς, το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα & τον κόσμο;
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ


Συμμετέχουμε στην απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης…

Δημοτική βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας: «Με Πυξίδα τη Λογοτεχνία και Φωνή τα Παιδιά» Ένα πολύχρωμο ταξίδι για τα δικαιώματα, το όνειρο και τη δύναμη της συμμετοχής
Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας: Για πολλοστή φορά, με την ανοχή του Δημάρχου Εορδαίας ο Περιφερειάρχης κ. Αμανατίδης «εξαφανίζει» τα προβλήματα του Μποδοσάκειου
ΚΚΕ Δυτική Μακεδονίας: Επίσκεψη του βουλευτή Κώστα Παπαδάκη στην Πτολεμαΐδα

ΚΚΕ Δυτική Μακεδονίας: Επίσκεψη του βουλευτή Κώστα Παπαδάκη στην Πτολεμαΐδα


Τη Δυτική Μακεδονία θα επισκεφτεί στην Πέμπτη 12 Ιουνίο…

Σχόλιο Γιάννη Σιδέρη: «Κύριε Περιφερειάρχη 83.000 ευρώ για υπηρεσιακό αυτοκίνητο έχουμε λεφτά, για τα 6 παιδιά που το έχουν απόλυτη ανάγκη ιατρικής περίθαλψης δεν έχουμε λεφτά;