Μητσοτάκης στη Βουλή: Προκλητικός και αμετροεπής για το έγκλημα στα Τέμπη! (VIDEO)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ενας Μητσοτάκης προκλητικός, ένας Μητσοτάκης αμετρεοπής, ένας Μητσοτάκης αυτοθαυμαζόμενος εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή,

μιλώντας για μία τραγωδία για την οποία η κυβέρνηση του έχει πολιτικές και εγκληματικές ευθύνες. Ο Μητσοτάκης, χωρίς να αναλάβει καμία ουσιαστική ευθύνη, «μοίρασε» κατηγορίες κρατώντας το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών) στα χέρια, επιλέγοντας να αναφέρει ότι τον βολεύει. 

VIDEO:

 

Ποιες ευθύνες βρήκε ο Μητσοτάκης για την κυβέρνηση του; Ιδού: «Θέλω να μιλήσω για τις δικές μας ευθύνες και θέλω να παραδεχτώ ότι πράγματι εμείς και εγώ προσωπικά υποτιμήσαμε τη δύναμη που μπορεί όλες αυτές οι θεωρίες να είχαν στην κοινή γνώμη». Το καταλαβαίνετε; Αυτό που βρήκε να πει ο άνθρωπος που ήταν πρωθυπουργός (και) όταν έγινε το έγκλημα στα Τέμπη ήταν πως «υποτίμησε» τις θεωρίες κατά της κυβέρνησης του!

Όσο για το πόρισμα; Προσέξτε τι δήλωσε: «Το πόρισμα αυτό δικαιώνει την εκτίμηση ότι εκείνη την τραγική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 συγκρούστηκαν δυστυχώς οι ανθρώπινες αστοχίες με τα διαχρονικά κενά του κράτους». Αυτές οι ανούσιες γενικολογίες ούτε περιγράφονται στο πόρισμα, ούτε παρουσιάζουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες. 

 Στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που κρατούσε ο Μητσοτάκης αναφέρονται οι ελλείψεις προσωπικού και οι διαλυμένες υποδομές στον ΟΣΕ. Σημειώνεται πως η φωτιά προήλθε από «άγνωστο καύσιμο». Τονίζονται οι ελλείψεις με ευθύνες των κυβερνήσεων, του υπουργείου Μεταφορών, του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων. Υπογραμμίζεται ότι ο σιδηρόδρομος υπέφερε πολύ από τις οικονομικές κρίσεις, γεγονός που είχε αποτέλεσμα την κακή συντήρηση. Αυτά και πολλά άλλα ο Μητσοτάκης… δεν τα είδε στο πόρισμα, παρόλο που είπε πως το… μελέτησε. 

Για τις συγκλονιστικές συγκεντρώσεις για τα δύο χρόνια από τα έγκλημα στα Τέμπη ο Μητσοτάκης υποστήριξε το εξής χωρίς να ντραπεί (τα έχουμε ξαναπεί, οι «άριστοι» δεν ντρέπονται»): «Υπήρχαν διαδηλωτές που ζήτησαν να πέσει η κυβέρνηση. Πιστεύω όμως ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που διαδήλωσαν είχαν το αντίθετο αίτημα να ανέβει ψηλότερα η Ελλάδα». Απίθανα πράγματα! Το αντίθετο του να πέσει η κυβέρνηση, δηλαδή να παραμείνει η κυβέρνηση, είναι να «ανέβει ψηλότερα η Ελλάδα»! Επιπλέον, άρχισε πάλι τις εξυπνάδες, λέγοντας πως η δικαιοσύνη θα ρίξει φως στα Τέμπη και όχι «οι πλατείες», τα «λαϊκά δικαστήρια» και ο «επαναστατικός ακτιβισμός», στρεφόμενος επί της ουσίας κατά των συγκλονιστικών διαδηλώσεων.  

Τέλος, βρήκε την ευκαιρία να προαναγγείλει ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει να κατοχυρωθεί η λεγόμενη αξιολόγηση στο Δημόσιο, ενώ ανακοίνωσε την παραπέρα εμπορευματοποίηση του σιδηρόδρομου (ανάθεση σε ξένο οργανισμό της «βοήθειας» στον ΟΣΕ για την συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου)

ΑΠΟ: https://www.imerodromos.gr/

Δημοφιλή Νέα

Τρίτη 11 Μαρτίου 2025: Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ
top-sport.gr | Πήρε το «ντέρμπι» κορυφής ο Εορδαϊκός κόντρα στην Σιάτιστα και «αγκαλιάζει» τον τίτλο του πρωταθλητή (φωτογραφίες - βίντεο)
10 Μάρτη 1944: Η κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας γεννιέται στην Ελεύθερη Ελλάδα

10 Μάρτη 1944: Η κυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας γεννιέται στην Ελεύθερη Ελλάδα


Στις 10 Μάρτη του 1944, στη Βίνιανη της Ευρυτανίας, ιδρύθη…

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 10 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της χώρας Ι kozani.tv
Γ' Εθνική: Οι φάσεις και τα γκολ από την ήττα της Κοζάνης στην Λευκάδα (video)

Γ' Εθνική: Οι φάσεις και τα γκολ από την ήττα της Κοζάνης στην Λευκάδα (video)


Γ' Εθνική: Οι φάσεις και τα γκολ από την ήττα της Κοζάνη…

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Οθόνες. Τις χρησιμοποιώ ή με χρησιμοποιούν»
Η «πράσινη» λαίλαπα των μεγάλων συμφερόντων συνεχίζει να καταστρέφει την περιοχή μας και όλη τη χώρα ! (kozani.tv Π. Τσαρτσιανίδης)