Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος: Και η κατάσταση του σιδηρόδρομου στην ΕΕ επιβεβαιώνει ότι παντού η προστασία της ζωής θεωρείται κόστος (ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα ερωτήματα που έχει θέσει το ΚΚΕ σχετικά με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών  και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας ανέδειξε ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος,

ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio. 

Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, αυτά τα ερωτήματα, τα οποία έθεσε στο τραπέζι το ΚΚΕ και την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή, αλλά τα έχει καταθέσει και με τη μορφή κοινοβουλευτικής Ερώτησης που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: τι είδους καύσιμα χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αξιοποιούνται από στρατεύματα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στις βάσεις της Λάρισας και εποπτεύουν όλη την εναέρια περιοχή μέχρι και την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα και αν την περίοδο μετά την έναρξη του ρωσοΝΑΤΟικού πολέμου στην Ουκρανία και πριν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών υπήρχαν σιδηροδρομικές μεταφορές τέτοιου είδους καυσίμων. 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, απαντώντας στα περί συνωμοσιολογίας, επισήμανε πως υπάρχουν ενδείξεις το φορτίο να έχει σχέση με τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, φέρνοντας το παράδειγμα της ανεξήγητης παρουσίας υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τόπο της τραγωδίας την επόμενη κιόλας μέρα από το έγκλημα. 

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μίλησε από την πρώτη στιγμή για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ακριβώς επειδή 10 μέρες πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνδικαλιστικά προειδοποιούσαν με ανακοίνωσή τους για «μεγάλο ατύχημα», από το οποίο είχαν προηγηθεί και άλλα μικρότερης κλίμακας. 

Απαντώντας και στην αναφορά του δημοσιογράφου ότι το «μοιραίο λάθος» έγινε από τον σταθμάρχη, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος, στον αντίποδα, στάθηκε στον ρόλο της έλλειψης των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Επισήμανε το στοιχείο ότι σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόλις στο 14% έχουν εγκατασταθεί αυτά τα συστήματα, εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει, ακριβώς επειδή αποτελεί κόστος η τοποθέτησή τους, καθ' ομολογία και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων και του επικεφαλής των βιομηχάνων τρένων! 

Ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος αποδόμησε και το επιχείρημα περί «ελληνικής ιδιαιτερότητας», φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα και στοιχεία που δείχνουν ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί συνολικά στην Ευρώπη και μάλιστα, σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που καταδεικνύουν ότι υπάρχει μια κατάσταση στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους που βάζει τα κέρδη από τη μία και τις ζωές από την άλλη». 

Τέλος, υπογράμμισε ότι φάνηκε και από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας το προηγούμενο διάστημα πως είναι καταλυτική η λαϊκή δραστηριότητα, καθώς από αυτήν «θα προκύψει η δικαίωση, η διαλεύκανση, ό,τι πίεση μπορεί να ασκηθεί για να αποδοθούν οι πολιτικές-ποινικές ευθύνες», οι οποίες έχουν καταγραφεί και στο πόρισμα που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για το έγκλημα στα Τέμπη. 

 

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Αυτή είναι η αλήθεια για τη ΔΙΑΔΥΜΑ - Από το 2020 συμφώνησε ουσιαστικά με την κυβέρνηση για την καύση σκουπιδιών ! (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης - kozani.tv)
Πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα βρέθηκε αγρότης του Μεσοβούνου Εορδαίας, σήκωσε τις μπροστινές ρόδες του τρακτέρ, προκάλεσε ζημιές σε κερασιές ! - Δείτε το Βίντεο
Ο Στέλιος Κούλογλου στο kozani.tv - Τι λέει ο δημοσιογράφος & πρώην ευρωβουλευτής για τις αλλαγές παγκοσμίως, τους πολέμους, τους νέους ευρωπαϊκούς εξοπλισμούς, το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. Ποιες μπορεί να είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα & τον κόσμο;
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ


Συμμετέχουμε στην απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης…

«Λεφτοκάρυα»: Η παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του Τρίο Ποντιακής Μουσικής. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα ! (Φωτογραφίες – video kozani.tv)
Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας: Για πολλοστή φορά, με την ανοχή του Δημάρχου Εορδαίας ο Περιφερειάρχης κ. Αμανατίδης «εξαφανίζει» τα προβλήματα του Μποδοσάκειου
Δημοτική βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας: «Με Πυξίδα τη Λογοτεχνία και Φωνή τα Παιδιά» Ένα πολύχρωμο ταξίδι για τα δικαιώματα, το όνειρο και τη δύναμη της συμμετοχής
ΚΚΕ Δυτική Μακεδονίας: Επίσκεψη του βουλευτή Κώστα Παπαδάκη στην Πτολεμαΐδα

ΚΚΕ Δυτική Μακεδονίας: Επίσκεψη του βουλευτή Κώστα Παπαδάκη στην Πτολεμαΐδα


Τη Δυτική Μακεδονία θα επισκεφτεί στην Πέμπτη 12 Ιουνίο…