Χριστόφορος Ζαραλίκος: Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ακύρωσε παράστασή του μετά από πιέσεις της εκκλησίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ακύρωσε παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου λόγω αντιδράσεων που προήλθαν από την εκκλησία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου προχώρησε στην ακύρωση της παράστασης λόγω αντιδράσεων που προήλθαν από την εκκλησία, εξαιτίας του περιεχομένου της.

Το ΣΕΗ καταδίκασε αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι οι θεατρικοί οργανισμοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως μηχανισμοί λογοκρισίας, αλλά να στηρίζουν και να προωθούν την καλλιτεχνική έκφραση.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών (ΠΣΕΤ), στην οποία τονίζει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Με πρόσφατες τις συνεχιζόμενες απειλές σε συντελεστές για την παράσταση ‘Σπυριδούλες’ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη όπως και τον πρωτοφανή βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη, στεκόμαστε μπροστά σε μια σκοτεινή, επιθετική εποχή απέναντι στην τέχνη και την ελευθερία της έκφρασης. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε λογοκρισία και καλούμε όλους τους συναδέλφους στον χώρο της τέχνης να δώσουν την προσοχή τους και να δείξουν την εναντίωσή τους σε τέτοιες αναχρονιστικές και άθλιες τακτικές».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 - Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ


Συμμετέχουμε στην απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης…

«Λεφτοκάρυα»: Η παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του Τρίο Ποντιακής Μουσικής. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχει και αυτή η Ελλάδα ! (Φωτογραφίες – video kozani.tv)
Η ρουφιανιά είναι επάγγελμα (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Τεχεράνη: «Κήρυξη πολέμου» η ισραηλινή επίθεση - Απειλές Τραμπ στο Ιράν: «Κλείστε συμφωνία πριν είναι αργά»
Π. Κουκουλόπουλος: «Σύγχρονη “Οδύσσεια” για εκατοντάδες οικογένειες της Ποντοκώμης»

Π. Κουκουλόπουλος: «Σύγχρονη “Οδύσσεια” για εκατοντάδες οικογένειες της Ποντοκώμης»


Στη Βουλή φέρνει ο Πάρις Κουκουλόπουλος το αδιέξοδο πο…

Τέρατα

Τέρατα


Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: Εθνικιστική υστερία από σκοταδιστικούς κύκλους στην Π.Ε. Φλώρινας
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή το πρόγραμμα περικοπών