Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας: Όχι στον εκβιασμό "ή καύση απορριμμάτων ή τηλεθέρμανση γιοκ"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ερημοποίηση, φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για την περιοχή.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής πρέπει να ετοιμάζονται το επόμενο διάστημα για αγώνες για την επιβίωση τους

, για την ζωή τους, ενάντια στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση στη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της 5ης Μαΐου 2025.

Στην συνεδρίαση μάθαμε ότι αρχές Ιούνη έρχεται η πρόταση της περιφερειακής αρχής για τον νέο υγειονομικό χάρτη της περιοχής. Ένας χάρτης που θα είναι κομμένος και ραμμένος στην πολιτική της κυβέρνησης, της παραπέρα εμπορευματοποίησης της υγείας με υποβάθμιση των δημοσίων και δωρεάν δομών στην περιοχή.

Επίσης μάθαμε ότι προωθείται αποφασιστικά η καύση απορριμμάτων το επόμενο διάστημα. Ήδη η περιφερειακή αρχή ξεκίνησε την επιχειρηματολογία υπέρ της καύσης, για νέες τεχνολογίες που υπάρχουν, για την Κοπεγχάγη που παιδιά κάνουν σκι πάνω στις καμινάδες καύσης κτλ. Παράλληλα ο περιφερειάρχης συνέδεσε την καύση απορριμμάτων με την τηλεθέρμανση, η οποία είχε εξασφαλιστεί δήθεν με την συμφωνία πακέτο που φόρτωσε στο λαό με εκατομμύρια χρέη και υπέρογκες αυξήσεις, αποκαλύπτοντας το νέο εκβιασμό που ετοιμάζουν στον λαό: ή καύση απορριμμάτων ή τηλεθέρμανση "γιοκ".

Η δε "βολική" σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση που έφερε το θέμα για συζήτηση, αντιδρά που την συζήτηση δεν την ανοίγει η ΔΙΑΔΥΜΑ και η Τοπική Διοίκηση αλλά μια ιδιωτική εταιρεία. Δηλαδή το ζήτημα είναι ποιος ανοίγει το θέμα και όχι η καύση απορριμμάτων. Βέβαια ξέχασαν να μας πουν ότι τα απορρίμματα αυτή την στιγμή δεν τα διαχειρίζεται η Τοπική Διοίκηση αλλά η ΕΠΑΔΥΜ ιδιοκτησίας επιχειρηματικών ομίλων μέσω ΣΔΙΤ, ένα ενδεχόμενο που άφησε ο περιφερειάρχης ανοιχτό ως μορφή της επένδυσης.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε στην περιοχή επισφράγισαν το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων με αποτέλεσμα το επόμενο 1,5 χρόνο να χαθούν άλλες 3000 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Έχουν αναλάβει το ρόλο της προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής κοροϊδεύοντας και εκβιάζοντας το λαό.

Δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποτελούν το καλύτερο στήριγμα των σχεδιασμών της ΔΕΗ Α.Ε και των επιχειρηματικών ομιλών, που στήνουν συνέδρια παρωδία με εκτίναξη της νοθείας για να διατηρούν τις καρέκλες τους.

Δεν έχει μείνει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει χρόνος για άλλες αυταπάτες.

Τώρα οργανώνουμε τον αγώνα για να επιβιώσουμε.

- Να συνεχίσουν την λειτουργία τους όσοι ΑΗΣ και ορυχεία είναι σε λειτουργία.

- Εξασφάλιση της τηλεθέρμανσης χωρίς καμία αύξηση της τιμής.

- Καμία σκέψη για καύση απορριμμάτων ούτε από τη ΔΕΗ ούτε από κανέναν.

- Αποφασιστική στήριξη του δημοσίου και δωρεάν συστήματος υγείας. Όχι στην παραπέρα υποβάθμιση τους με τον νέο υγειονομικό χάρτη.

 

 

Κοζάνη 6/5/2025

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Mediahome Ηρακλής Καλομενίδης στην Πτολεμαΐδα - Κρεβατοκάμαρες υψηλής ποιότητας, ελληνικής κατασκευής - Δείτε τις τιμές !
Επέστρεψε στις νίκες ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας κόντρα τον «μαχητικό» Βατόλακκο και κοιτάει... ψηλά! (φωτογραφίες - βίντεο)
Ο καιρός Κυριακή 11, Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαΐου στη Δ. Μακεδονία και σε 6 μεγάλες πόλεις της χώρας Ι kozani.tv
Ακούστε τι λέει ο άνθρωπος...
Δήμος Εορδαίας & Τ.Κ. Φούφα: Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ του Μακεδονομάχου «Καπετάν Φούφα» και των συμπολεμιστών του, την Κυριακή 11 Μαΐου
Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική: Σπουδαία νίκη για Εορδαϊκό επί του Βατόλακκου, ισοπαλία για Καστοριά, έχασε ο Μ. Αλέξανδρος Αετού - Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική
«πες, πες, κάτι θα μείνει»... Ο νεογκεμπελισμός είναι εδώ ! (γράφει ο Π.Τσαρτσιανίδης)