Το ΚΚΕ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ : Βιομηχανία ρουσφετιών, εξαγοράς και πελατειακών σχέσεων τύπου “Μαυρογιαλούρου” και “Γκρούεζα” σε βάρος της πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών αγροτών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα "Το ΚΚΕ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ"            

Όσα προκύπτουν από μια πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ παραπέμπουν σε μια βιομηχανία ρουσφετιών, εξαγοράς και πελατειακών σχέσεων τύπου “Μαυρογιαλούρου” και “Γκρούεζα” λειτουργώντας τελικά σε βάρος της πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών αγροτών που στενάζει κάτω από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Είναι προφανές ότι αυτό το κύκλωμα λειτουργούσε εν γνώσει και με ευθύνη των υπουργών και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αναδεικνύεται αυτό που έλεγε για χρόνια το ΚΚΕ: στο έδαφος της ΚΑΠ της ΕΕ και της σήψης του καπιταλισμού, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων σε συμφωνία με την Κομισιόν και με στόχο να “πέσει στα μαλακά” το ξεκλήρισμα των πιο ευάλωτων βιοπαλαιστών αγροτών προωθήθηκε, αναπτύχθηκε ένα διαβλητό ιδιωτικοποιημένο σύστημα χορηγήσεων - πληρωμών των αγροτικών επιδοτήσεων πχ “τεχνική λύση” που επί των τελευταίων κυβερνήσεων της ΝΔ γιγαντώθηκε ως κακοφορμισμένο απόστημα μιας συμμορίας επιτήδειων και των πολιτικών τους φίλων. Σε αυτό συμμετείχαν φυντάνια κυβερνητικά, πολιτικά και διοικητικά, κυβερνητικοί αγροτοπατέρες - κολαούζοι των υπουργών, τοπικοί παράγοντες που αποσκοπούσαν τελικά “επί χρήμασι” να νομιμοποιήσουν στους αγρότες την αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων.

Το οργανωμένο ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα, το εργατικό λαϊκό κίνημα στον δρόμο της ρήξης και ανατροπής, μπορεί να καθαρίσει αυτή τη σαπίλα φθάνοντας το μαχαίρι στο κόκκαλο, διεκδικώντας μεταξύ των άλλων να διερευνηθούν τα όποια ποινικά αδικήματα σε πολιτικά πρόσωπα και άλλους εμπλεκόμενους ώστε να τους αποδοθούν οι ποινές που αναλογούν στα αδικήματα που διέπραξαν και όλα τα “κλοπιμαία” τους, μαζί με τα πρόστιμά τους, να επιστραφούν και να δοθούν στους δικαιούχους βιοπαλαιστές αγρότες που στην κυριολεξία στενάζουν από την καταλήστευσή τους.

Το ΚΚΕ δεσμεύεται πως θα αξιοποιήσει κάθε μέσο και κοινοβουλευτικό, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη ποινικών ευθυνών τόσο των υπουργών όσο και άλλων υπεύθυνων και να εξασφαλιστεί ότι θα επιστραφούν όσες επιδοτήσεις έχουν εισπραχθεί παράνομα, ενώ τα όποια πρόστιμα επιβληθούν να βαρύνουν αποκλειστικά όσους παρανόμησαν και όσους τους το επέτρεψαν.

27/6/2025

Δημοφιλή Νέα

Κάλεσμα του συλλόγου
Όταν ο Γιώργος Αμανατίδης έλεγε ότι προετοίμασε νομοθετική ρύθμιση για την μετεγκατάσταση Ποντοκώμης ήταν καλοκαίρι 2024… Ένα χρόνο αργότερα κανένας νόμος δεν ψηφίστηκε στη Βουλή & οι κάτοικοι ζουν με τις απειλές της ΔΕΗ για ισοπέδωση (Π. Τσαρτσιανίδης)
Πτολεμαΐδα: Παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 5/7 η εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη (Βίντεο & Φωτογραφίες)
Ο καιρός Σάββατο 5, Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία
Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωνε και μη ερεύνα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωνε και μη ερεύνα


Οι καταγγελίες πρώην στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ευρωπα…

Πέμπτη 24 Ιουλίου o Αλκίνοος Ιωαννίδης στο ανοιχτό θέατρο Ποντοκώμης
Ολλανδία: Η απαγόρευση κινητών στα σχολεία βελτίωσε την συγκέντρωση των μαθητών σύμφωνα με έρευνα